ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη συμμετοχή στην προεκλογική ομιλία της υποψηφίας Δημάρχου Χαλανδρίου, Κρίστης Αγαπητού

Μεγάλη συμμετοχή στην προεκλογική ομιλία της υποψηφίας Δημάρχου Χαλανδρίου, Κρίστης Αγαπητού

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η Κεντρική Προεκλογική Ομιλία της Κρίστης Αγαπητού, επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» και υποψήφιας Δημάρχου, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.

Με το μήνυμα «Κρίστη Αγαπητού για Δήμαρχος» να κυριαρχεί, εκατοντάδες Χαλανδραίοι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης, επιβεβαιώνοντας την απόφασή τους, ο Δήμος Χαλανδρίου να γυρίσει σελίδα!

Με μια τεκμηριωμένη αλλά και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, η κ. Αγαπητού απευθύνθηκε στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές της, σε μια εκδήλωση που επιβεβαίωσε ότι την 8η Οκτωβρίου το Χαλάνδρι προχωρά μπροστά, με σχέδιο, ικανή ομάδα και όρεξη για δουλειά.

Κρίστη Αγαπητού: «Θέλουμε μια πόλη που θα επιλέγουν οι οικογένειες για να ζουν»

Ακολούθως, η Υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου, Κρίστη Αγαπητού, παρουσίασε το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται το πρόγραμμα του συνδυασμού που ηγείται, για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Χαλανδρίου.

«Θέλουμε μια πόλη που να μας υποστηρίζει, μια πόλη φιλική για τα παιδιά, μια πόλη που θα επιλέγουν οι οικογένειες για να ζουν», όπως υπογράμμισε εμφατικά και συνέχισε:

«μια πόλη που υποστηρίζει τους επαγγελματίες μας, που σέβεται τους επισκέπτες – αλλά όχι εις βάρος των κατοίκων, που τιμά και διευκολύνει τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Μια πόλη πράσινη, θωρακισμένη από τις απειλές της κλιματικής κρίσης».

«Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει η πόλη μας»

Για την στήριξη της Κυβέρνησης προς τους Δήμους, ώστε εκείνοι να προχωρήσουν σε έργα και παρεμβάσεις αιχμής, αναφέρθηκε η κ. Αγαπητού λέγοντας τα εξής:

«Τα επόμενα χρόνια, οι Δήμοι θα έχουν στην διάθεσή τους τόσα πολλά χρήματα, που δεν είχαν ποτέ τα προηγούμενα 15 χρόνια. Χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το νέο ΕΣΠΑ, που για την Αττική το ύψος των πόρων του θα ξεπεράσει το 1,6 δις ευρώ».

«Σήμερα, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε όσα χρειάζεται η πόλη μας. Είναι μια ευκαιρία μοναδική, που δεν πρέπει να χαθεί», καταλήγει η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Αγαπάμε το Χαλάνδρι».

«Δεν ακούσαμε μια συγγνώμη..»

Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της ελλειμματικής λειτουργίας της τρέχουσας Δημοτικής Αρχής, η κ. Αγαπητού ανέφερε το πρόβλημα της στάθμευσης που αγνοήθηκε επιδεικτικά, την υποβάθμιση του εμπορικού κέντρου, την αφισορρύπανση, την απουσία φροντίδας των κοινόχρηστων χώρων και την ελλιπή συντήρηση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων.

Ακόμη, η παντελής απουσία σχεδιασμού, η προχειρότητα και το «μπαλάκι» των ευθυνών που στοιχίζει στην καθημερινότητα, στην ασφάλεια, στην περιουσία και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ήταν σημεία που εστίασε η κ. Αγαπητού κατά την κριτική της απέναντι στη διοίκηση του σημερινού δημάρχου, Σ. Ρούσσου.

«Εννέα χρόνια δεν παραδέχθηκαν ότι έκαναν έστω κι ένα λάθος. Δεν ακούσαμε μια συγνώμη. Η διοίκηση δεν πήρε ποτέ πάνω της την ευθύνη για τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην Δήμαρχοι Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης και Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.