ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γρηγόρης Κωνσταντέλλος - «Το 70% των υποδομών έχει ολοκληρωθεί»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γρηγόρης Κωνσταντέλλος - «Το 70% των υποδομών έχει ολοκληρωθεί»
GLOMEX

Το όραμά του για τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης παρουσίασε ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μίλησε στο MEGA για την επόμενη μέρα των εκλογών και παράλληλα παρουσίασε το έργο του την τελευταία τετραετία.

«Στο παραλιακό μέτωπο έγινε μία συστηματική δουλειά. Την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα θα ξεκινήσει να υλοποιείται το σχέδιο ανάπλασης των παραλιών. Βέβαια εδώ αναδικνύεται και το θέμα της γραφειοκρατίας. Η αδειοδότηση για την ανακατασκευή της παραλίας μας πήρε τέσσερα χρόνια», ανέφερε αρχικά ο κ. Κωνσταντέλλος.

«Τα δύσκολα πέρασαν. Όλο το παραλιακό μέτωπο αναπλάθεται πλήρως. Τελειώσαμε και με τη Βάρκιζα. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός την προηγούμενη εβδομάδα και έχουμε πλέον ανάδοχο και εκεί. Του χρόνου το καλοκαίρι αυτό που γνωρίζαμε ως παρατημένες παραλίες, δυσπρόσιτες και κλειστές θα είναι πράγματι χάρμα οφθαλμών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Κωνσταντέλλος για αντιπλημμυρικά έργα: Έχουμε φτιάξει ένα οργανωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας

Σε ερώτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε: «Τα αντιπλημμμυρικά είναι έξω από τον Δήμο, στην Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών. Το 70% των υποδομών έχει ολοκληρωθεί, το υπόλοιπο 30% έχει δρομολογηθεί και είτε καταστευάζεται, είτε έχει σχεδιαστεί και δημοπρατείται. Εμείς ως Δήμος για να περιορίσουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα αναγκαζόμαστε να υποκαθιστούμε το κράτος με δημοτικούς πόρους και να συμπληρώνουμε υδραυλικά έργα που αστόχησαν ή δεν λειτουργούν».

Τέλος, τόνισε ότι προτεραιότητα έχει πλέον η πολιτιλή προστασία. «Ο κόσμος αισθάνεται ανασφαλής στα σπίτια του. Έχουμε φτιάξει ένα οργανωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας. Το ζήτημα είναι να υπάρχουν τοπικά συστήματα πολιτικής προστασίας, που θα στηρίξουν τους πολίτες και την περιουσία τους σε πρώτο χρόνο», είπε.