ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στις λάσπες ψηφίζουν οι πολίτες στο Σωτήριο Λάρισας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στις λάσπες ψηφίζουν οι πολίτες στο Σωτήριο Λάρισας

Δύσκολη η διαδικασία ψηφοφορίας σε αποκλεισμένα και πληγέντα χωριά της Θεσσαλίας. Στο Σωτήριο Λάρισας ψηφίζουν στις λάσπες - Έφτασαν και στα αποκλεισμένα χωριά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Ιδιαίτερη είναι η διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσσαλία και τις πληγείσες περιοχές. Από νωρίς στις 7 τα εκλογικά τμήματα έχουν ανοίξει, με την συμμετοχή να είναι μέχρι στιγμής χαμηλή. Στην Π.Ε Λάρισας οι πολιτες ψηφίζουν σε 573 εκλογικά τμήματα τα οποία λειτουργούν κανονικά ενώ στη Μαγνησία δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα.

Μέσα στις λάσπες το εκλογικό κέντρο στο Σωτήριο Λάρισας

Στο Σωτήριο Λάρισας μόνο 3 με 4 οικογένειες και δύο σπίτια κατοικούνται πλέον μόνιμα με το χωριό να είναι «φάντασμα».

Το σχολείο όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα συνολικά 200 πολίτες, καθαριζόταν επί δύο ημέρες προκειμένου να φύγουν τα νερά και οι λάσπες που βρίσκονται μέσα και έξω από το σχολείο, έναν μήνα μετά τις πλημμύρες.

Κάτοικος που πήγε να ψηφίσει ανέφερε στην κάμερα του ΑΝΤ1: «Έχουν μεινει μονο 3-4 οικογένειες, οι υπόλοιποι μετακομίσαμε σε διπλανά χωριά. Θέλω να πω ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν και όλοι οι ψηφοφόροι να δουν τι θα ψηφίσουν»

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία στη Μαγνησία

Χωρίς ή δίχως ιδιαίτερης σημασίας προβλήματα - κάποιες ελάχιστες μη παρουσίες στις εφορευτικές επιτροπές - ξεκίνησε και στην Μαγνησία από τις 7 το πρωί η διαδικασία των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία, τόσο στη χερσαία όσο και στα νησιά των Σποράδων υπάρχουν συνολικά 385 εκλογικά τμήματα ,εκ των οποίων τα 11 είναι στη Σκιάθο, τα 13 στη Σκόπελο και 4 στην Αλόννησο και από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ θα προσέλθουν να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι πολίτες που ανέρχονται σε 173. 317.

Στην Μαγνησία που επλήγη από δύο απανωτά σφοδρά κύματα κακοκαιρίας, τον Daniel και το Elias υπήρξαν και σχολεία που υπέστησαν σημαντικές ζημιές αλλά που αποκαταστάθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως εκλογικά τμήματα.

Ακόμη και στα δύο χωριά του Πηλίου, την Δράκεια και το Πουρί, όπου η οδική πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω των καταστροφών κατάφεραν να φτάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογής αναμέτρησης.

Από τους οκτώ συνολικά Δήμους της Μαγνησίας μεγάλο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου , ένας εκ των μεγαλύτερων δήμων της χώρας, που υπέστη και μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες των δύο θεομηνιών.

Από τους οκτώ εν ενεργεία δημάρχους της Μαγνησίας, μόνο ένας, ο Παναγιώτης Κουτσάφτης, νυν δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου με δύο συνεχείς θητείες, δεν έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα. Οι άλλοι επτά, οι κύριοι Μπέος στο Βόλο, Χατζηκυριάκος στον Αλμυρό, Νασίκας στον Ρήγα Φεραίο, Μιτζικός στο Νότιο Πήλιο, Τζούμας στη Σκιάθο, Περίσσης στη Σκόπελο και Βαφίνης στην Αλόννησο κατέρχονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι και στις φετινές εκλογές.