ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης κατά Κασσελάκη: «Θέλει κανόνες να προστατευτούν οι άνεργοι από το να βρουν δουλειά»

Γεωργιάδης κατά Κασσελάκη: «Θέλει κανόνες να προστατευτούν οι άνεργοι από το να βρουν δουλειά»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ 

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως σύμφωνα με τη λογική του Στέφανου Κασσελάκη, «θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις, θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Σήμερα στην Συνεδρίαση του ΣΕΒ ο Στ. Κασσελάκης είπε για τα Εργασιακά τα εξής: α) επαναφορά του Βάσιμου λόγου απόλυσης,
β) προστασία και στις προσλήψεις (αν εννοεί την απαγόρευση άρνησης πρόσληψης για λόγους διακρίσεων αυτό ισχύει ήδη στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αν εννοεί κάτι άλλο να μας το πει διότι κανείς δεν το καταλαβαίνει)
γ) επανάληψη των κατηγοριών για τους Νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν μονότονα εδώ και μήνες με τα γνωστά αποτελέσματα…οφείλω ως ο αρμόδιος Υπουργός να δώσω και πιο λεπτομερή απάντηση μήπως και καταλάβει κάτι: Στην Ελλάδα από το 1920 είναι θεσπισμένο το σύστημα της αναιτιολόγητης απόλυσης.

Το έγκυρο της απόλυσης εξαρτάται από την καταβολή αποζημίωσης. Αυτό το καθεστώς επαναφέραμε με το που εκλεγήκαμε το 2019 ενώ ο Σύριζα πριν την έξοδό του το είχε ανατρέψει. Ο εργαζόμενος στην Ελλάδα ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται παίρνει αποζημίωση.

Συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χώρα μας ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το δίκαιο μας με τον νόμο του Κωστή Χατζηδάκη και τον νέο νόμο μας, προστατεύεται ακόμα περισσότερο ο εργαζόμενος από καταχρηστικές απολύσεις και εν γένει.

Σύμφωνα με την λογική του, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού ! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…».