ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Έβρο: Δεν εφησυχάζουμε, ούτε βήμα πίσω στη φύλαξη συνόρων

Κυριάκος Μητσοτάκης από Έβρο: Δεν εφησυχάζουμε, ούτε βήμα πίσω στη φύλαξη συνόρων
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Έβρο όπου βρέθηκε για τη στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, έστειλε σαφές μήνυμα για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Χρήστου Μέτιου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για τη διαχείριση μίας ακόμα κρίσης που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή.

«Εμείς δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές. Αδιαπραγμάτευτη βούλησή μου να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την πολιτική αυστηρής φύλαξη συνόρων με όσα μέσα χρειάζονται. Ο φράχτης, είτε καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε το ανθρώπινο δυναμικό. Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων, για την οποία έχουμε πείσει την ΕΕ ότι είναι η ενδεδειγμένη πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα πως «Ο Χρήστος και η ομάδα του έχουν δρομολογήσει ένα σημαντικό έργο στην περιφέρεια και αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού. Μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα. Και ξέρω από εμπειρία ότι ισχύει για τον Χρήστο τον Μέτιο. Και σας ζητώ και στον Έβρο να φέρουμε πρώτο τον Χρήστο».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο Έβρος είναι μια περιοχή με στρατηγική σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει γίνει ενεργειακός κόμβος. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των αντιδιαβρωτικών έργων από τους υλοτόμους του Έβρου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

«Αν δεν είχαν ξεκινήσει άμεσα τα έργα θα χάναμε ακόμα 100.000 στρέμματα παραγωγικού δάσους. Εχουμε κινηθεί με ταχύτητα ρεκόρ. Εξασφαλίσαμε 80 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα πάνε αποκλειστικά σε έργα αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής», σχολίασε από το χωριό Παλαγία όπου βρέθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στην ευρύτερη περιοχή από τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και τον δασάρχη Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Πιστόλα.