ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο στο Ισραήλ
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Την ανάγκη να μην επεκταθεί η κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. O Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για αποκλιμάκωση και τερματισμό της βίας.

Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα Διάδοχο, έγινε στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του κ. Μητσοτάκη για την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτό, είχε προγραμματιστεί και το ταξίδι στο Ισραήλ, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά και τον αιματηρό βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, με απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς, δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης, το πρωθυπουργικό γραφείο γνωστοποίησε πως για λόγους ασφαλείας η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί.

Να σημειωθεί πως το ταξίδι στο Ισραήλ ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη (19/10).