ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης θυμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1981

Ο Κασσελάκης θυμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1981

«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε πάλι 1981, να χτίσουμε κοινωνικό κράτος από την αρχή», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Περιοδεία στην Ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της οποίας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο «Κεφαλονίτικο Σπίτι».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως λείπουν τα χρόνια που στην εξουσία ήταν το... παλιό ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αφού στην ομιλία του θυμήθηκε τον αρχηγό του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και το 1981, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα έχει έρθει η ώρα να κάνουμε πάλι 1981, να χτίσουμε κοινωνικό κράτος από την αρχή».

Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στην πατρίδα μας. Όσοι διαφωνούν επιφανειακά με το προσωπικό προφίλ μου δεν διαφωνούν στη συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεών μου για τη χώρα. Άρα το θέμα είναι για μερικούς ανθρώπους προσωπικό και όχι πολιτικό, εντάξει σεβαστό. Εγώ θα συνεχίσω να υπηρετώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει αλλαγές στη χώρα και εσωκομματικά».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έκανε παρατήρηση ακόμα και στον πατέρα του, ο οποίος ήταν στην εκδήλωση λέγοντας του «μπαμπά μιλάω», ενώ σημείωσε «εχω πει επίσης κάτι που πολλοί θεωρούν πώς το λέει αυτός στην ομογένεια για διαχωρισμό κράτος-εκλησίας, εγώ είμαι θρησκευόμενος».

Τα αστειάκια δεν έλειψαν ακόμα μία φορά από εκδήλωση με τον Κασσελάκη, αφού έκανε... πλακίτσα στον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος ήταν σε λεωφορειολωρίδα. «Πας μπροστά στο λεωφορείο;» είπε ο Κασσελάκης σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ με τον Όθωνα Ηλιόπουλο να του απαντά « ποιος θα νικούσε, το λεωφορείο; Εγώ θα νικούσα», ενώ ο σουρεάλ διάλογος συνεχίστηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του λέει «καλά ρε μπροστά στο λεωφορείο ήσουν;» και τον Ηλιόπουλο να του απαντάει «αν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα λεωφορείο, πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Μητσοτάκη;». Ο Στέφανος Κασσελάκης έκλεισε την συζήτηση λέγοντάς του «είσαι τρελός».