ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Πού βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Πού βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο άνθρωπος που υπό την ηγεσία του μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας, όμως, σήμερα προτιμά να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ήταν 29 Ιουνίου 2023 όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος που παρέλαβε ένα κόμμα του 3% και κατάφερε να το κάνει κόμμα εξουσίας, διατελώντας πρωθυπουργός την τετραετία 2015-2019, είχε αποφασίσει πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 24 Σεπτεμβρίου έχει νέο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να ελαχιστοποιεί τις δημόσιες εμφανίσεις του από τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από την ηγεσία.

Περισσότερες στιγμές με την οικογένεια, όπως στο ταξίδι που έκανε στις ΗΠΑ, παρουσίες στο γήπεδο για να δει τον Παναθηναϊκό τον οποίο υποστηρίζει αλλά και ομιλίες στις Βρυξέλλες όπου παραβρέθηκε πρόσφατα, είναι μερικές από τις – σποραδικές πια – εμφανίσεις του πρώην πρωθυπουργό. Το πού βρίσκεται, σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο είναι το μεγάλο ερώτημα καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει αρκετούς να επιζητούν μία παρέμβασή του.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε συμπάθειες στην «Ομπρέλα», η οποία αντιτίθεται και στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως και σε στελέχη τα οποία οδηγούνται σταδιακά στην πόρτα της εξόδου από τη νέα ηγεσία.

Για την ώρα, πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σιωπηλός, δεν παίρνει θέση και τηρεί ίσες αποστάσεις τη στιγμή που το κόμμα… διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη