ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Παράγοντας διχασμού ο Κασσελάκης - Είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει δικό του κόμμα

Δρίτσας: Παράγοντας διχασμού ο Κασσελάκης - Είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει δικό του κόμμα

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον /tag/stefanos-kasselakis να φύγει από το κόμμα και να δημιουργήσει δικό του κόμμα. 

Νέες βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ως παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης και τόνισε πως είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει το δικό του κόμμα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, το υπερβολικά μεγαλόψυχο κόμμα, έπρεπε να μπει στον ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει και όχι να προχωρήσει στο ιστορικό ατόπημα, το πρωτοφανές παγκοσμίως να ζητήσει να εκλεγεί πρόεδρος» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να δοκιμαστεί στον χρόνο και καυτηρίασε τη διαδικασία που προβλέπεται στο καταστατικό για την εκλογή προέδρου.

Περαιτέρω, διερωτήθηκε: «Όταν ο υποψήφιος πρέοδρος δεν εκθέτει, εκτός από τα ζητήματα τα δικαιωματικά, καμία προγραμματική άποψη και δεν δεσμεύεται για τίποτα εκτός από το "δεν θα σας προδώσω" αλλά σε τι; Σε τίποτα που δεν είχε δεσμευτεί. Και μετά αποδεικνύεται ότι έχει θέσεις που είναι ξένες προς την παράδοση της αριστεράς, αυτό δεν είναι διχασμός και παραλογισμός;».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την ανάγκη καθάρσεως όπως στην αρχαία ελληνική τραγωδία. «Το παράλογο που διαμορφώνεται στην ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά πρέπει να βρεί μια κάθαρση όπως στην αρχαία ελληνική τραγωδία» σημείωσε χαρακτηριστικά.