ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Κικίλια το «μπασκετμπολίστας- υπουργός» από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Οργή Κικίλια το «μπασκετμπολίστας- υπουργός» από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Ξέφυγαν οι χαρακτηρισμοί που αντάλλαξαν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρώην βουλευτής της ΝΔ

Την οργίλη αντίδραση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «μπασκετμπολίστας-υπουργός» που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε «υποτιμητικό και προσβλητικό» την αναφορά του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλεσε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου «βουλευτή για ένα φεγγάρι και σχολιαστή του ραδιοφώνου».
«Είμαι διδακτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρός ορθοπεδικός. Υπήρξα αθλητής της εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Έχω φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τιμή. Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κάποιος αθλητής και να κολλάει ένσημα έναντι σε άλλους που δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, επέκρινε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι «προσβάλλει όλη την αθλητική οικογένεια, αυτή που κάθε τυχάρπαστος πολιτικός και δημοσιογράφος τρέχει να πάρει ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία κάθε φορά που κάποιο από αυτά τα παιδιά σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο φέρνουν κάποια επιτυχία».

Τέλος, απηύθυνε τη συμβουλή να «είναι πιο προσεκτικός πώς μιλάει για τους ανθρώπους αυτούς πους αποτελούν κομματι της νέας γενιάς, αυτούς που ζητάμε να επιστρέψουν από το εξωτερικό με το brain gain, αυτούς που τους ζητάμε να ψηφίσουν. Λόγω τέτοιων συμπεριφορών και νοοτροπίας αυτά τα νέα παιδιά μας αποστρέφονται και λένε "όλοι οι ίδιοι είστε"».