ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση OPEN: Ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα

Δημοσκόπηση OPEN: Ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 65,5% στη δημοσκόπηση του OPEN

Μεγάλο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επιμέρους ποιοτικά στοιχεία, καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, την ώρα που η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν στην πλειοψηφία τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς διάσπαση, όπως επίσης και ότι θα χάσει το ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το crash test των πολιτικών αρχηγών

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα οικονομίας, το 33,2% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 11,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 10,3% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 35,6% απαντά κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

Για τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 60% απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος.
Όσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Η ΝΔ καταγράφει υψηλότατη συσπείρωση, στο 85,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 59,7%, με τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινούνται… παντού, όπως είπε ο Δημήτρης Μαύρος.

Συγκεκριμένα:

Το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας.

Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί αρχηγοί

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών:

Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% θετικές απόψεις
Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% θετικές απόψεις
Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6% θετικές απόψεις
Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7% θετικές απόψεις
Κυριάκος Βελόπουλος με 21% θετικές απόψεις
Στέφανος Κασσελάκης με 18% θετικές απόψεις
Δημήτρης Νατσιός με 7,1% θετικές απόψεις
Βασίλης Στίγκας με 4,7% θετικές απόψεις