ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Δούκας: Συνάντηση με Πατούλη και Κικίλια για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Χάρης Δούκας: Συνάντηση με Πατούλη και Κικίλια για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ενημερωτική συνάντηση για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας του Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

Τα έργα και οι δράσεις σε ζητήματα πρόληψης και θωράκισης της Αττικής από φυσικές καταστροφές, με έμφαση στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας ως προς τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, απασχόλησαν τη συνάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Χρήστο Δούκα, παρουσία συνεργατών τους.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας και άλλοι συνεργάτες του νέου Δημάρχου ενώ από πλευράς Περιφέρειας ο εκτελεστικός γραμματέας Γ. Σελίμης, ο διευθυντής Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλος, ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ν. Πασσάς κλπ.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στο νέο δήμαρχο Αθηναίων «μια καλή και δημιουργική θητεία» και τον ενημέρωσε συνολικά για το έργο που υλοποιήθηκε «κατά τη διάρκεια της θητείας μας, ενώ αναφερθήκαμε διεξοδικά σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την κλιματική κρίση. Συμφωνήσαμε στη σημασία της πρόληψης για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Όπως ο ίδιος ανέφερε : η Περιφέρεια, υλοποιεί αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 434 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους και πόρους από το ΠΕΠ "Αττική 2014-2020" ύψους 112,8 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διατεθεί 30 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων, σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, μέσω του Παρατηρητηρίου Ρεμάτων, γίνεται επίβλεψη και ανασχεδιασμός παρεμβάσεων, ενώ για την προστασία των πυρόπληκτων περιοχών σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το ΕΚΠΑ, καταρτίστηκε ένα Γενικό Σχέδιο, με ανάλογες δράσεις. Στο masterplan, που έχει καταρτιστεί, χαρτογραφούνται τα σημεία που απαιτείται να δοθεί βαρύτητα για την θωράκιση όλων των δήμων της Αττικής από φυσικές καταστροφές.