ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για τον 17χρονο Ρομά: Δεν θα μείνει καμία σκιά - Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη

Οικονόμου για τον 17χρονο Ρομά: Δεν θα μείνει καμία σκιά - Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη

Βοιωτία: Εν αναμονή των κρίσιμων αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης

Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό στη Βοιωτία βρίσκεται υπό έρευνα με τις ενδεδειγμένες ενέργειες και από την πλευρά της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. «Όταν έχεις μια τέτοια τελική κατάληξη οφείλεις στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιμένεις τις αρμόδιες αρχές με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Έχουμε μία έρευνα και από την Αστυνομία, θα πάει στον εισαγγελέα, έχουμε τον ιατροδικαστή και περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξουν τα πράγματα» ανέφερε.

Μάλιστα, τόνισε πως όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να έχεις περιστατικά με τραγική κατάληξη και έσπευσε να συμπληρώσει ότι η Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί πάντοτε σταθμίζοντας την κατάσταση και ότι δεν θέλει να προδικάσει τίποτα, καθώς και ότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη.

Διαβεβαίωσε πως δεν θα μείνει καμία σκιά στη διερεύνηση του περιστατικού.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, είπε ότι δεν μπορούν να έχουν συνέχεια.

Μιλώντας για το περιστατικό, είπε πως υπήρξε μια καταδίωξη στην οποία οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο δεν σταμάτησε μία ούτε αρκετές περισσότερες φορές και όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε υπήρξε το περιστατικό το οποίο είχε τραγική κατάληξη.

Επισήμανε πως η ΕΛΑΣ οφείλει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επίσης, γνωστοποίησε για το θέμα των καμερών ότι χθες βγήκε σε δημόσια διαβούλευση οι προδιαγραφές για τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό μέσα στη θητεία της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 17χρονο Χρήστο στη Βοιωτία.

Ο 40χρονος αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, με τους δικηγόρους των δύο πλευρών να δίνουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Υπευνθυμίζεται ότι ο αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιων του Εισαγγελέα Θηβών όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Η αδεργή του κατηγορούμενου αστυνομικού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αποκάλυψε όσα της είπε ο αδερφός της για εκείνο το βράδυ.

«Δεν είναι καθόλου καλά ψυχολογικά, ποτέ δεν έχει πειράξει άνθρωπο, ούτε μυρμήγκι. Μου είπε ότι έγινε καταδίωξη, ότι δε σταμάτησε πουθενά το όχημα, ότι μετά εγκλωβίστηκε εκεί, σε ένα χωριό και του ότι του φώναζει να κατέβει και δεν κατέβαινε. Πλησίασε με το όπλο, άνοιξε την πόρτα, καθώς πήγε να τον σύρει έξω, πήγε να του αρπάξει το όπλο το άλλο το παιδί και άκουσε το μπαμ. Δεν κατάλαβε καν τι έγινε», υποστήριξε η αδερφή του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Αντίστοιχη ήταν και η περιγραφή του κατηγορούμενου αστυνομικού στον εισαγγελέα, ο οποίος, ωστόσο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του και του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

«Ήταν δολοφονία με δόλο», δηλώνει ο δικηγόρος του θύματος

Η οικογένεια του 17χρονυ Χρήστου ζητά την τιμωρία του κατηγορούμενου ενώ υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε με δόλο τον άτυχο νέο.

«Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Δέχθηκε κλωτσιές από το άρβυλο του κυρίου αστυνομικού και ποτέ δεν προσπάθησε να κάνει καμία πράξη για να πάρει το όπλο. Θα ζητήσουμε να γίνει έρευνα βαλιστικής, θα ζητήσουμε να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα από το όπλο», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

Παράλληλα, η πλευρά του αστυνομικού υποστηρίζει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο νεαρός επιχείρησε να το αρπάξει μέσα από τα χέρια του αστυνομικού. «Οι μαρτυρίες και ο ισχυρισμός του αστυνομικού είναι σχεδόν ταυτόσιμες και σας λέω ότι ο ισχυρισμός ήταν σχεδόν εξ΄επαφής», υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα ρίξουν «φως» στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 17χρονου.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε επίσης:

Θήβα: Ρομά βάζουν φωτιές σε σπ