ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κινήσεις «καλής θέλησης» από Κασσελάκη, δεν πείθουν την ομάδα Αχτσιόγλου

Οι κινήσεις «καλής θέλησης» από Κασσελάκη, δεν πείθουν την ομάδα Αχτσιόγλου
Eurokinissi

Η αξιοπιστία δεν αποτελεί το γερό «χαρτί» του Στέφανου Κασσελάκη

Ολοένα και πιο κοντά στην έξοδο από την Κουμουνδούρου φαίνεται πως βρίσκονται τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου. Όλα δείχνουν πως οι δημόσιες τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και οι παρασκηνιακές προσπάθειες προσέγγισης τους -με την «εγγύηση» του Αλέξη Τσίπρα- «σκοντάφτουν» στην καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζουν οι «6+6» τη νέα ηγετική ομάδα.

Η αξιοπιστία δεν αποτελεί το γερό «χαρτί» του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναιρέσει τον ίδιο του τον εαυτό μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, όπως στην υπόθεση με το «μαξιλάρι» των 37 δις ευρώ, της κυβέρνησης Τσίπρα.

Από εκεί που αποθέωσε δημόσια τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο συνέδριο του Economist για αυτή την «επιτυχία», δεν είχε πρόβλημα να του επιτεθεί για το ίδιο ακριβώς θέμα, σε συνέντευξη του στο Mega, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για την «πιο μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Με βάση αυτό το δεδομένο, φαντάζει λογική η καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζει τα «ανοίγματα» που πραγματοποιεί προς την πλευρά τους η ομάδα των Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσου Ηλιόπουλου. Όπως αναφέρουν πρόσωπα που βρίσκονται κοντά τους, τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει εύκολα. «Στις πράξεις δεν προχωράει», ανέφεραν συνεργάτες τους στο Newsbomb.gr.

Εκτός, όμως, από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν εμπιστεύονται ούτε κατά διάνοια τον στενό πυρήνα των ανθρώπων που έχει δίπλα του. Και όχι μόνο τον Παύλο Πολάκη και τη Θεοδώρα Τζάκρη - για τους οποίους, έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και την καλύτερη γνώμη. Το ίδιο ισχύει και για άλλα πρόσωπα, που θεωρούνται πιο μετριοπαθή.

Μάλιστα, το έλλειμα εμπιστοσύνης αυτό τους καθιστά και επιφυλακτικούς έναντι της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να γλυτώσει το κόμμα από τα χειρότερα. Όχι γιατί θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός κινείται εκ του πονηρού, αλλά γιατί εκτιμούν ότι αποτελεί και εκείνος «στόχο» της νέας ηγεσίας.

Άλλωστε, φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθειας «αποτσιπροποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, μέσω της απαξίωσης του έργου της κυβέρνησης Τσίπρας και των πολιτικών επιλογών του ιστορικού ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επομένως, δεν θεωρούν ούτε επαρκή ως κίνηση τη τυχόν δημιουργία ενός πολιτικού κέντρου με διευρυμένη σύνθεση, το οποίο θα περιλαμβάνει και αυτούς, αλλά ούτε και της εγγυήσεις που δίνουν οι συνεργάτες του περί λειτουργίας των οργάνων του κόμματος και της σύνθεσης των απόψεων.

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται ότι η έξοδος της ομάδας Αχτσιόγλου από την Κουμουνδούρου, έρχεται όλο και πιο κοντά. Και το μόνο που απομένει για να κλειδώσει οριστικά, είναι η ημερομηνία.