ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα εξόδου από τους «6 συν 6»

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα εξόδου από τους «6 συν 6»

Όπως όλα δείχνουν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί δείχνει ότι η ομάδα Αχτσιόγλου πλησιάζει βήμα - βήμα την πόρτα της εξόδου από το κόμμα

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν δέκα ώρες, η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία φαίνεται πως οδηγείται στην έξοδο από την Κουμουνδούρου.

Στη σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Η κοινή εκτίμηση των συμμετεχόντων είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Μάλιστα, αναφέρθηκε πως η «ρίζα» του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους.

«Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις», αναφέρουν πήγες της ομάδας των «6+6».

Μάλιστα, συμπληρώνουν πως η κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις, δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρούν πως δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», αναφέρουν τα ίδια πρόσωπα.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο» - έχοντας ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι δεν μπορούν να μείνουν και να συνεργαστούν με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω των αντιδράσεων, ο κ.Ηλιόπουλος επανήλθε λίγες ώρες αργότερα και έδω την απάντησή του με ανάρτησή του σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά.Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις.Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ενα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κανεις πολιτική με ψέματα.Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κομμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν ειναι βούρκος. Είναι η ζωη μου. Και αυτο για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».