ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Κόκκαλης: Μαθητευόμενος μάγος ο Κασσελάκης - Δεν μπορεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα

Πέτρος Κόκκαλης

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μίλησε για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ευχαριστημένος με τις εξελίξεις. 

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τις μαζικές αποχωρήσεις, το μέλλον του κόμματος, αλλά και τη δική του απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί μίλησε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Πέτρος Κόκκαλης. Ο πλέον ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πώς «οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση βλέποντας τον τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι που δεν με εκφράζει καθόλου. Σέβομαι την απόφαση των μελών αλλά πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και του κάθε πολιτικού».

Και συνέχισε, λέγοντας για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη «μαθητευόμενος μάγος αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο πως βλέπει το μέλλον του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «δεν έχω εμπιστοσύνη στην πολιτική επάρκεια του νέου αρχηγού και στο πολιτικό κριτήριο που πορεύεται η πολιτική ομάδα». Και πρόσθεσε ότι «θέλω το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει προσφέρει πολλά».

Ο Πέτρος Κόκκαλής δεν έκρυψε ότι κρατάει ακόμα επαφή με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «πολύ προβληματισμένος και δεν είναι χαρούμενος με όσα γίνονται» και συμπλήρωσε «ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης αριστεράς και καλό είναι να είναι "παρών"».

Τέλος αναφέρθηκε στα δικά του μελλοντικά σχέδια, καθώς είχε μιλήσει ανοιχτά ότι οραματίζεται τη δημιουργία ενός νέου Πράσινου Κόμματος: «Ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί ο χώρος που παλιά λέγαμε οικολογία και σήμερα κλιματική δράση και μέσα στις ευρωεκλογές θα έχουμε εξελίξεις για αυτόν τον χώρο. Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος και επιθυμώ το σχήμα να εδραιωθεί και στις τοπικές εκλογές», ανέφερε ενώ στην ερώτηση ποιος θα ηγηθεί του σχήματος, είπε ότι ακόμα γίνονται συζητήσεις.