ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Μητσοτάκη: «Η χώρα δεν θα γίνει “μπανανία”, το 41% δεν ισοδυναμεί με “λευκή” επιταγή»

Μηνύματα Μητσοτάκη: «Η χώρα δεν θα γίνει “μπανανία”, το 41% δεν ισοδυναμεί με “λευκή” επιταγή»
INTIME.

«Το 41% των εκλογών δεν επιτρέπει αλαζονεία και φυσικά, δεν ισοδυναμεί με “λευκή” επιταγή», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (20/11) ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή, χαίρομαι γιατί το κλίμα σήμερα είναι δικαιολογημένα αισιόδοξο. Σήμερα βρισκόμαστε στην πρώτη συνάντηση, μετά τη διπλή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Το 41% δεν επιτρέπει αλαζονεία και φυσικά, δεν ισοδυναμεί με “λευκή” επιταγή. Η παράταξη προετοιμάζεται για νέες “μάχες”, τις οποίες διαμορφώνουν οι καινούργιες συνθήκες. Με επόμενο ορόσημο, τις ευρωεκλογές», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων.

«Την πρώτη τετραετία, επικεντρωθήκαμε στην επούλωση των πληγών, μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές και διαφορετικές κρίσεις. Από τις μεταναστευτικές εισβολές και την πανδημία, μέχρι τις εθνικές προκλήσεις στο Αιγαίο και από τις φυσικές καταστροφές μέχρι τα “κύματα” της ακρίβειας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή “έκρηξη”.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο»

Το πολιτικό στοίχημα είναι άλλο: Να εντοπίσουμε και να “ξεριζώσουμε” τις αιτίες αυτών των πληγών και παράλληλα, να σταθούμε απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, με πρώτη εκείνη της κλιματικής κρίσης. “Όπλο” μας θα είναι οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις, με γενναίες τομές και αλλαγές. Η στρατηγική μας επιδίωξη είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, ώστε η καθημερινότητα του πολίτη να βελτιώνεται παντού», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Η ακρίβεια είναι ο βασικότερος αντίπαλος της κυβέρνησης. Η χώρα δεν θα γίνει “μπανανία”, οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια απλώνονται καθημερινά, με σημαντικά πρόστιμα. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί με ένταση. Ο σκοπός μας είναι διπλός.

Από τη μία, να προσφέρουμε στοχευμένες λύσεις σε έκτακτες δυσκολίες, ιδίως υπέρ των πλέον ευάλωτων. Από την άλλη, να ενισχύουμε σταθερά το εισόδημα με μόνιμα μέτρα. Αποτελεί μία ευέλικτη πορεία κοινωνικής συνοχής, η οποία θα συμβαδίζει με την αδιαπραγμάτευτη δημοσιονομική ισορροπία», τόνισε εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα μας καταγράφει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μειώνει την ανεργία και έτσι, μπορούμε να ενισχύσουμε με 350 εκατ. ευρώ τους πιο αδύναμους. Ο βασικός “κορμός” του νέου φορολογικού νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξει. Το Ισραήλ οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Οι άμαχοι πρέπει προστατευθούν και να ανακουφισθούν. Στον ΣΥΡΙΖΑ, μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το γεγονός ότι ηγούμαι του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος ατην Ευρώπη και το οφείλουμε αυτό πρωτίστως στα απλά μέλη της παράταξης. Χωρίς εκείνη, ούτε εγώ θα ήμουν Πρωθυπουργός, ούτε εσείς θα βρισκόσασταν στη θέση σας», επεσήμανε ακόμη σε διάφορα σημεία της ομιλίας του.

Σχετικές ειδήσεις