ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη: Δεν με ρώτησε αν θα ήθελα να είμαι στη φανταστική του κυβέρνηση

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη: Δεν με ρώτησε αν θα ήθελα να είμαι στη φανταστική του κυβέρνηση

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βγάλει στη «σέντρα» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και πήρε πληρωμένη απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών. 

Έχουν περάσει περίπου 10 ημέρες από τότε που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να διαγράψει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο δεύτερος είχε ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει. Ωστόσο, ο χρόνος που έχει περάσει, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετός για κλείσει την κόντρα ανάμεσα στους δύο άντρες.

Το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην πορείατων αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, άκουσε τα παράπονα του κόσμου, του την... είπαν για την Αριστερά και φυσικά έκανε δηλώσεις. Και κάπου εκεί ανέφερε ότι «η εποχή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή εποχή. Αυτή η εποχή έχει λήξει».

Όπως ήταν αναμενόμενο η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν άμεση. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε «ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση».

Δείτε την ανάρτησή του:

«Η Αριστερά γύρισε την πλάτη της στον κόσμο»

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι, στην διάρκεια της πορείας των αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Στέφανος Κασσελάκης τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου που ήταν κυβέρνηση.

«Εγώ έχω αποκηρύξει εντελώς και τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Τσακαλώτο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία του με διαδηλώτρια, η οποία, αναφερόμενη ειδικά στο ζήτημα της φορολόγησης, είπε ότι η Αριστερά «γύρισε την πλάτη της στον κόσμο και τον πρόδωσε».

Θέλοντας να καλύψει τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε: «Yπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε όντως, ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς. Γι' αυτό και ο Αλέξης (σ.σ. Τσίπρας) έλεγε προεκλογικά φέτος, το ‘23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».