ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες συσκέψεις την έξοδο των «6+6» - Επικοινωνιακή «ρελάνς» ψάχνει ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες συσκέψεις την έξοδο των «6+6» - Επικοινωνιακή «ρελάνς» ψάχνει ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί εδώ και μέρες να βγει «νικητής» στο επικοινωνιακό blame game, συγκαλώντας για σήμερα την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Έτοιμα για τη μεγάλη αποχώρηση από την Κουμουνδούρου, ακόμα και τις επόμενες ώρες, φαίνεται πως είναι τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου. Εδώ και ημέρες έχει «κλειδώσει» η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα είναι -κατά τα φαινόμενα- παρούσα στη μάχη του Προϋπολογισμού.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί εδώ και μέρες να βγει «νικητής» στο επικοινωνιακό blame game, συγκαλώντας για σήμερα την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η «σκληρή» πτέρυγα της νέας ηγετικής ομάδας εισηγείται ακόμα και τη διαγραφή των επτά βουλευτών των «6+6».

Μετρούν ώρες για την έξοδο

Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, το Newsbomb.gr σας έχει ενημερώσει για την ειλημμένη απόφαση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν «παρωδία», αφού θα απουσιάζουν 19 από τα 42 μέλη της.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι συζητήσεις και οι συναντήσεις των πρωταγωνιστών είναι συνεχείς, καθώς θέλουν να έχουν έτοιμες ακόμα και τις παραμικρές λεπτομέρειες, προτού αποχαιρετήσουν τον πολιτικό χώρο που υπηρέτησαν από τα νεανικά τους κιόλας χρόνια.

Χθες το βράδυ, αρχικά συνεδρίασαν τα κορυφαία στελέχη των «6+6», ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν επαφή και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο – η οποία δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Πάντως, το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει και νέα σύσκεψη των «6+6» και εκεί θα ληφθεί η τελική απόφαση για το πότε θα «πυροδοτήσουν» τη «βόμβα» της αποχώρησης τους από το κόμμα Κασσελάκη-Πολάκη-Τζάκρη.

Υπάρχουν προτάσεις για ανακοίνωση της εξόδου το πρωί, πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, άλλη κατά τη διάρκεια της και άλλη για την Παρασκευή. Ότι κι αν αποφασιστεί, τελικά, αυτή η ιστορία θα κλείσει πολύ σύντομα. Και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται να ασφυκτιούν με τη νέα τάξη πραγμάτων, θα έχουν ακόμα μια πολιτική επιλογή.

«Ρελάνς» ψάχνει ο Κασσελάκης

Στην Κουμουνδούρου, η νευρικότητα είναι έντονη όσο η Έφη Αχτσιόγλου και η σύντροφοι της δεν ανοίγουν οριστικά τα χαρτιά τους.

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει, σήμερα, στις 16.00 το απόγευμα, την Πολιτική Γραμματεία, φέρνει νέα διάσταση στην εσωκομματική κρίση, καθώς θεωρείται μια κίνηση που ως στόχο έχει το να φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, σπρώχνοντας την προς την έξοδο.

Επισήμως, η συνεδρίαση αφορά τον προγραμματισμό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την επόμενη περίοδο, αλλά και την πρόταση για τη συγκρότηση του άτυπου Πολιτικού Κέντρου, το οποίο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, φαίνεται πως ως στόχο έχει το να κλείσει το εσωκομματικό ζήτημα. Άλλωστε, εδώ και κάποιες μέρες υπήρχαν πληροφορίες για «πρωτοβουλίες» από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιες ακριβώς θα είναι αυτές.

Μάλιστα, εδώ και ημέρες κυκλοφορούν οι πληροφορίες πως η «σκληρή» πτέρυγα των προεδρικών στελεχών εισηγείται τη διαγραφής των επτά βουλευτών (Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναφνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου).

Πάντως, επικοινωνιακά θα προσπαθήσουν να τους «κολλήσουν» την «στάμπα» του αποστάτη, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως το σύστημα Κασσελάκη δεν έχει ιδιαιτέρως καλή γνώση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.