ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συνεδρίαση το πρωί για την ομάδα Αχτσιόγλου - Αποχώρησε ο Αντώνης Τζανακόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συνεδρίαση το πρωί για την ομάδα Αχτσιόγλου - Αποχώρησε ο Αντώνης Τζανακόπουλος

Κρίσιμη θα είναι η σημερινή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ομάδα των «6 συν 6» θα συνεδριάσει και πάλι το πρωί της Πέμπτης, με τις αποφάσεις να έχουν παρθεί και το μόνο που μένει είναι πότε θα ανακοινωθούν.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση της ομάδας των «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρόθεση της Κουμουνδούρου να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος το απόγευμα της Τετάρτης έχει επισπεύσει τις διαδικασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκτίμηση που επικρατεί είναι πως πλέον, είναι θέμα ωρών η έξοδος της Ομάδας των «6 συν 6» από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε περίπτωση που δεν δώσουν το παρόν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η ομάδα Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλου είναι σε διαρκείς διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με την «Ομπρέλα» και τους ανεξάρτητους βουλευτές, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα.

Αποχώρηση με… Metallicα

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Τζανακόπουλος, κορυφαίο μέλος της τάσης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποχώρησε από το κόμμα μαζί με αλλά 10 στελέχη του εξωτερικού.

Μέσα από τα social media, τα στελέχη που υπογράφουν την ανακοίνωση που ακολουθεί, επισημαίνουν ότι τα όσα έχουν ακολουθήσει την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος «κατέστησαν σαφή την μετάλλαξη του κόμματος σε κόμμα του Κέντρου», οδηγώντας «στην πλήρη απαξίωση των οργάνων».

Στην ανάρτηση περιλαμβάνεται και ένα τραγούδι των Metallica.

Κίνηση Κασσελάκη για επιτάχυνση των εξελίξεων η σύγκλιση της ΠΓ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, καθώς οι αποφάσεις έχουν παρθεί και το μόνο που μένει είναι πότε θα ανακοινωθούν.

Το τελευταίο χρονικό όριο για την αποχώρηση των 6 συν 6 είναι το απόγευμα της Πέμπτης (23/11), όταν είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία συμμετέχουν οι 7 από τους 8 βουλευτές που μάλλον θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκληση της ΠΓ, συνεπώς είναι μία κίνηση Κασσελάκη για να επιταχύνει τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσαν να πάνε σε αυτή την Πολιτική Γραμματεία οι διαφωνούντες, με δεδομένο ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις, αλλά και με βάση τα οξυμένα πνεύματα που έχουν, πλέον, διαμορφωθεί, μετά από τη γνωστοποίηση των αποφάσεων.

Πιθανότερο πρόσωπο για επικεφαλής της νέας ΚΟ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει μία συνάντηση με την ομάδα των 6 συν 6 τις επόμενες ώρες. Κύριο ζητούμενο της συνάντησης είναι ο συντονισμός για τη συγκρότηση κοινής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης η οποία, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκείται στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι, επικεφαλής αυτής της ΚΟ να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Εν αναμονή του «διαζυγίου», λοιπόν, είναι χαρακτηριστικό ότι, ο Στέφανος Κασσελάκης την Τετάρτη επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη φορολογία της περιόδου 2015 – 2019. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει συνεχώς στο κάδρο των επιθέσεών του τον πρώην υπουργό οικονομικών, κρατώντας, όμως, εκτός τον Αλέξη Τσίπρα.

Τσακαλώτος: Ο Κασσελάκης ενσωματώνει όλο το αφήγημα του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος

Ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, από την πλευρά του, «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο Κασσελάκης, απαντώντας του με μία ανάρτηση. «Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει λήξει»

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε νέες αιχμές για τον αποχωρήσαντα από το κόμμα Ευκλείδη Τσακαλώτο και προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Συγκεκριμένα, βρισκόμενος σε πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε, αναφερόμενος στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους είναι μνημονιακή, αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον, η ΝΔ αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση με αξιοπρέπεια και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» παίρνοντας σαφή απόσταση από την περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την φορολογική πολιτική που είχε επιλέξει, και κατηγορώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για φοροεπιδρομή.

Σχετικές ειδήσεις