ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάσος Ηλιόπουλος: H ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την πραγματικότητα

Νάσος Ηλιόπουλος: H ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την πραγματικότητα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι είναι «πάρα πολύ πιθανό σενάριο» να αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που θα συγκροτηθεί από τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου περί υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι όποιος διατυπώνει τέτοιους ισχυρισμούς, «προφανώς θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ηλίθιο».

Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Action24 σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συγχωρέστε με που το λέω. Όποιος θεωρεί ότι ο Τσίπρας που έμεινε όρθιος απέναντι στον Σόιμπλε, τον υπονόμευσε η Αχτσιόγλου ή εγώ, αυτό είναι μια καλή επιστημονική φαντασία αλλά είναι καλό να μένει έξω από την πολιτική».

Στα σκαριά νέα ΚΟ

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα με τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό την ευθύνη της νέας ΚΟ να αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Είναι ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο, δεν έχει κλείσει όμως. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να ανταπεξέλθει πάρα πολύ καλά σε αυτή τη δουλειά και να μας κάνει χαρούμενους και υπερήφανους» πρόσθεσε.

Σε πορεία φθοράς ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στις κατηγορίες που τους πρόσαψαν τα εναπομείναντα μέλη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αποχώρησαν διότι δεν μπορούσαν να δεχτούν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος ο ανεξάρτητος πια βουλευτής επισήμανε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σε πορεία φθοράς», καθώς σε τέσσερις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα.

«Μας κατηγορεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνηθήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την πραγματικότητα. Γιατί εμείς λέμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν στον γκρεμό, άρα πρέπει να συζητήσουμε τους πολιτικούς λόγους που δεν πηγαίνουν καλά. Η απάντηση είναι ο εσωτερικός εχθρός, η πέμπτη φάλαγγα, τα βαρίδια. Αυτό είναι σχήμα που σε γλιτώνει από πολλές κακοτοπιές, δεν χρειάζεται να συζητήσεις τίποτα, αφού για το κακό αποτέλεσμα φταίει πάντα ένας υπονομευτής», τόνισε το μέλος της ομάδας Αχτσιόγλου.

Μέρος του προβλήματος ο Πολάκης

«Δεν θα μπούμε σε έναν εμφύλιο με τον Παύλο, τον νέο πρόεδρο ή τη νέα ηγετική ομάδα, γιατί δεν είναι αυτό το ζήτημά μας», είπε αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, αλλά τόνισε πως ήταν ένας από τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτήν την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ήταν ένα από τα κρίσιμα ζητήματα. Όχι μόνο αυτός, συνολικά το format της νέας ηγετικής ομάδας», είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.