ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Παππάς: Καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος με τη φορολογία που έβαλε;

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Παππάς: Καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος με τη φορολογία που έβαλε;

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Παναγώτης Σκουρλέτης, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξγς Χαρίτσης

«Στις μεγάλες κρίσεις ορισμένοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν ορισμένα θέματα», είπε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στα περί «νοικοκυραίων», αφήνοντας αιχμές εναντίον των αποχωρήσαντων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη έκφραση «έγινε παντιέρα όλων όσοι επέλεξαν να κάνουν ανταγωνιστικό σχήμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» με σκληρή πολιτική απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, o κ.Παππάς ερωτηθείς αν θα χρησιμοποιούσε τον όρο αποστασία, απάντησε ότι «η λέξη αποστασία είναι πολύ φορτισμένη αλλά σημαίνει απόσταση από κάτι. Έχουν πάρει απόσταση και από τη λαϊκή εντολή και από τη δημοκρατική επιλογή του κόσμου που ήρθε στην κάλπη».

Δήλωσε σοκαρισμένος όταν άκουσε όπως είπε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μιλά για ήττα της Αριστεράς, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά Φίλη, Σκουρλέτη, Αχτσιόγλου και Χαρίτση ότι δεν σεβάστηκαν την δημοκρατική έκφραση των πολιτών, δεν αναγνώρισαν τον νεοκλεγέντα πρόεδρο και ξεκίνησαν άμεσα να τον αποδομούν.

Και συνέχισε λέγοντας «είναι άλλο πράγμα να ασκείς κριτική στον πρόεδρο και άλλο πράγμα να ακολουθείς αυτή την πορεία». Ακόμα, τόνισε πως η επιλογή της φυγής δεν σέβεται την έκφραση των δημοκρατικών πολιτών, ενώ τέλος είπε «θέλω να κάνω έκκληση να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθούν με το δικό τους κόμμα».

Όσον αφορά στις δημοσκοπικές αρνητικές επιδόσεις απέδωσε την απόλυτη ευθύνη στους αποχωρήσαντες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως με ευθύνη συγκεκριμένων δεν έχουμε καταφέρει τους τελευταίους δύο μήνες να παράξουμε θετική είδηση».

Καλή δύναμη στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε ο Νίκος Παππάς ο οποίος τους κάλεσε «να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθούν με το δικό τους κόμμα» αναρωτώμενος «θα πουν καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος με τη φορολογία που έβαλε; Θα πουν ότι καλώς παρουσίασε τα παράλληλα νομίσματα; Θα πουν ότι καλώς ο Κατρούγκαλος καλά έκανε και έλεγε "και λίγα σας βάλαμε;"».

Έκανε δε λόγο για μια τεχνητή επαναλαμβανόμενη παραίτηση στελεχών με 2 και 3 παραιτήσεις, επικαλούμενος μάλιστα συντρόφισσα τους στη Μυτιλήνη, η οποία τον ενημέρωσε πως από τα 1.400 μέλη είχαν παραιτηθεί τα 35».