ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Κασσελάκη: Είναι ένας άσχετος που «εξαγόρασε» τον ΣΥΡΙΖΑ πτωχευμένο

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Κασσελάκη: Είναι ένας άσχετος που «εξαγόρασε» τον ΣΥΡΙΖΑ πτωχευμένο

H Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» μίλησε στο Live News το απόγευμα της Δευτέρας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Υπάρχει μία εκφυλιστική αλλοίωση της συνθήκης πια στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλοί άνθρωποι που επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες τους ελπίδες και μπορεί να ματαιώθηκαν, τώρα πια έρχονται στην ‘Πλεύση Ελευθερίας’. Δεν χαίρομαι όμως με την κατάσταση αυτή, γιατί το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας. Έχουμε μία Βουλή που έχει απλώς υπολειτουργεί, αλλά την έχει καταργήσει η Νέα Δημοκρατία με τις ευλογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ειδικά για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε η κα. Κωνσταντοπούλου: «Είναι ένας άσχετος που πήγε και πήρε με χρηματιστηριακές τακτικές και με επιθετική εξαγορά τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ήταν πτωχευμένος. Η πολιτική κρίνεται από τις πράξεις κι όχι από τις λέξεις, ούτε από τις εντυπώσεις και το περιτύλιγμα. Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ‘διαζύγιο’ από τις αριστερές του αρχές κι αξίες».

Ερωτώμενη η Ζωή Κωνσταντοπούλου πώς βλέπει την προοπτική της νέας πολιτικής κίνησης της Έφης Αχτσιόγλου και της ομάδας της απάντησε:

«Όταν άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να μην νομιμοποιήσουν μία ακραία παραβίαση μία δημοκρατικής εντολής , η εντολή του δημοψηφίσματος του 2015, επέλεξαν να υποστυλώσουν την παραβίαση της δημοκρατική εντολής και το εξαργύρωσαν με υπουργικές θέσεις. Και η κα Αχτσιόγλου και ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Ηλιόπουλος ήταν υπουργοί και μάλιστα πρωτοκλασάτα. Έδειξαν ποιο είναι το όριό τους και ποιο είναι το κίνητρό τους».

Στην συνέχεια η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» απέκλεισε την περίπτωση συνεργασίας με πρώην υπουργούς.

«Βλέπω μία οργιώδη κυβερνητική προσπάθεια να μην προβληθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής»

Για την διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου: «Είναι πολύ σημαντικό ότι επιτέλους θα διερευνηθεί με εξεταστική επιτροπή το έγκλημα των Τεμπών. Βλέπω μία οργιώδη κυβερνητική προσπάθεια να μην προβληθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός της η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δεν έχουμε εσωκομματικά εμείς, είχαμε μία ατυχέσταστη εκδήλωση της ιδιοτέλειας και της αγάπης για την εξουσία που εγώ έχω δει πολλές φορές. Σε κάθε περίπτωση η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ και με τους 6 βουλευτές που έχει αυτή τη στιγμή κάνει δουλειά 158 βουλευτών».

Αναφορικά με την πορεία της κυβέρνησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Εγώ είπα προσωπικά αρκετές φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ‘ξεκαβαλήσει’ κι αυτός και η κυβέρνησή του. Η αλαζονεία δεν βγήκε σε καλό σε πολλούς προηγούμενους. Το 40% δεν είναι ούτε ΄λευκή επιταγή’ ούτε εισιτήριο για όποια πολιτική θέλει να ασκεί».

Καταλήγοντας μίλησε για τις ευρωεκλογές και τον στόχο που θέτει το κόμμα της: «Η δική μας στόχευση είναι να εκλέξουμε ευρωβουλευτή, έχουμε εμπιστοσύνη στην αλήθεια και την δουλειά μας».