ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης - Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Σούνακ αντί να υποβαθμίσει ανέδειξε το θέμα επανένωσης

Μαρινάκης - Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Σούνακ αντί να υποβαθμίσει ανέδειξε το θέμα επανένωσης

Και προχωράνε οι συζητήσεις και είναι παραγωγικές είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη συνέντευξη του εκπροσώπου του Βρετανικού Μουσείου. 

Περί δικαίωσης της επιλογής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης να θέσει σηκώσουν’ και πάλι το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Ο κ. Σούνακ προφανώς δεν ήθελε να γίνει αυτή η συζήτηση και αντί να το υποβαθμίσει το ανέδειξε, επισήμανε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι η κοινή γνώμη κατάλαβε πως η Ελλάδα έχει πολύ δυνατά επιχειρήματα.

Περαιτέρω, σημείωσε πως αυτό που κρατάει είναι αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στα "Νέα" πως οι συζητήσεις προχωράνε και είναι παραγωγικές. «Δεν ισχύει το ότι δεν είχε συμφωνηθεί. Προφανώς η κύρια συζήτηση ήταν ο πόλεμος και τα οικονομικά αλλά είναι μία πάγια θέση της Ελλάδας, που το είχε θέσει και στον Μπόρις Τζόνσον. Ετέθη στην αρχηγό της αντιπολίτευσης αλλά εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό» ανέφερε.

Αναφερθείς στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό των Εργατικών, ο κ. Μαρινάκης είπε πως ετέθη το θέμα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η μάχη που δίνει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας δινόταν και θα συνεχίσει να γίνεται και έδωσε έμφαση στην επιβολή των «τσουχτερών» προστίμων.