ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Δεν θα εφαρμοστεί για την ώρα στις εθνικές εκλογές

Επιστολική ψήφος: Δεν θα εφαρμοστεί για την ώρα στις εθνικές εκλογές

Η επιστολική ψήφος θα τεθεί σε ισχύ στις ευρωεκλογές 

Διευκρινίσεις για την επιστολική ψήφο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος, η επιστολική ψήφος θα τεθεί σε εφαρμογή από τις ευρωεκλογές.

Μετά την ανακοίνωση - έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστολική ψήφο, αρκετοί ήταν αυτοί που αναρωτιούνταν αν θα ψηφίζουμε με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές. Γι' αυτό και ο Θεόδωρος Λιβάνιος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα εφαρμοστεί για την ώρα στις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής, Θεόδωρος Λιβάνιος, ανέφερε για την επιστολική ψήφο: «Η εισαγωγή της επιστολής ψήφου θα διευκολύνει τους συμπολίτες μας. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από πολλές χώρες του κόσμου. Δίνουμε το δικαίωμα στους ψηφοφόρους αν θέλουν να ψηφίσουν είτε με φυσικό τρόπο είτε με την επιστολική ψήφο. Θα αποστέλλεται το υλικό στον ψηφοφόρο και εκείνος θα αποστέλλει την ψήφο του. Θα αφορά ευρωεκλογές και εθνικά δημοψηφίσματα, δεν υπάρχει στις εθνικές εκλογές ακόμα».

Στις ευρωεκλογές υπάρχει πάντα μεγάλη αποχή και αυτό θέλουμε να μειώσουμε. Οι απόδημοι μπήκαν στο apodimoi.gov.gr και αντίστοιχη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και τώρα. Θα έρχεται κωδικός μιας χρήσης και η πλατφόρμα θα ανοίξει 40 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην μέχρι τώρα πλατφόρμα θα υπάρχει διασύνδεση. Είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές θα σταλούν οι φάκελοι στους ψηφοφόρους που έχουν υποβάλλει αίτηση. Θα σταλεί το εκλογικό υλικό πρώτα στο εξωτερικό και μετά στο εσωτερικό.