ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη - Τη Δευτέρα ανακοινώνεται το όνομα των «11»

«Πυρά» Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη - Τη Δευτέρα ανακοινώνεται το όνομα των «11»

Η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε τηλεοπτική της συνέντευξη - Έρχονται εξελίξεις με τον νέο φορέα

Για όλα και για όλους πήρε θέση η Έφη Αχτσιόγλου στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, η Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε για την ομάδα των «11» και τον νέο φορέα που έρχεται να καλύψει το κενό στον χώρο της Αριστεράς μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η κυρία Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «πυρηνική μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την ηγεσία στην Κουμουνδούρου.

Η πρώην υπουργός, αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα και στην απόφασή του να μην πάρει θέση μπροστά στον... χαμό που προκλήθηκε από την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «σεβαστή η απόφασή του να πάρει τον δρόμο της ουδετερότητας».

Σε ό,τι αφορά την ομάδα των «11», οι ανακοινώσεις έρχονται την προσεχή Δευτέρα (04/11).

«Σε ό,τι με αφορά επέλεξα να μην είμαι σε πρωταγωνιστική θέση στη νέα ομάδα. Θα είμαι παρούσα στις μάχες αυτές. Δεν θεωρώ πως είναι σωστό επειδή έδωσα μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβω τέτοιο ρόλο στη νέα πολιτική ομάδα. Θα βάλουμε μπροστά το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, ζητήματα εργασίας, ζητήματα λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας, με την έννοια του παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μια τέτοια εκπροσώπηση και έκφραση της αντίθετης άποψης απέναντι στην κυβέρνηση της Δεξιάς. Είναι μια άλλη φάση. Ο νέος πολιτικός φορέας θα έχει πολύ δουλειά. Θα ήταν εντελώς πρόωρο να προδικάσουμε τις εξελίξεις. Ο λόγος που επέλεξα να μείνω πιο πίσω, ήταν πολιτικός. Ως προς το όνομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις την προσεχή Δευτέρα», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με τις αξίες της Αριστεράς»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψή μου από την εκλογή της νέας ηγεσίας έχει περάσει σε φάση πυρηνικής μετάλλαξης από τις θέσεις του. Δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Δεν κάναμε καμία τοποθέτηση μέχρι που αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε μια διαλυτική κρίση μετά τις επιλογές του κύριου Κασσελάκη. Στοχοποιούσε πρόσωπα με χυδαίες εκφράσεις», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου.

Η κυρία Αχτσιόγλου στάθηκε και στη βραδιά της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρχαν και επιφυλάξεις για την πορεία που θα ακολουθηθεί, γιατί δεν μίλησε πολιτικά την προεκλογική περίοδο».

«Θα ήταν λάθος να αναλάβω χαρτοφυλάκιο στον ΣΥΡΙΖΑ»

Η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους είπε σε όλα «όχι», όταν εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είναι γεγονός πως υπήρξε ένα αποτέλεσμα εκλογικό απολύτως σεβαστό. Υπήρχαν επιφυλάξεις για την πορεία που επρόκειτο να ακολουθηθεί. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν μίλησε πολιτικά. Ήταν λογικό κανείς να πει ότι θα περιμένω να δω το στίγμα που θα δώσει. Να λάμβανα μια θέση όπως τομεάρχης Οικονομικών και να ακούσω αυτά που είπε στον ΣΕΒ για τα εργασιακά, ότι οι εργαζόμενοι δεν δίνουν αρκετά για τον εργοδότη τους. Με το ξεδίπλωμα του στίγματος, ορθώς έγινε εκείνη η επιλογή».

Γι' αυτό και ξεκαθάρισε: «Θα ήταν λάθος να αναλάβω χαρτοφυλάκιο στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πήρε την απόφαση της ουδετερότητας ο Τσίπρας, σέβομαι την επιλογή του»

«Ο κύριος Τσίπρας κάνει την πολιτική του επιλογή. Έκανε την επιλογή της μη παρέμβασης, της ουδετερότητας. Έχουμε συμπορευθεί σε δύσκολες στιγμές και από εκεί και πέρα, εμείς κάναμε μια επιλογή συνείδησης. Πετύχαμε μαζί πολλά με τον κύριο Τσίπρα», σχολίασε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικές ειδήσεις