ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται ανεβασμένη σε σχέση με τον Οκτώβριο - Κονταροχτυπιούνται ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ μετά τον εκλογικό σεισμό του 2012, περνάει στη 2η θέση της πρόθεσης ψήφου με ποσοστό 12,2%, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην 3η θέση με 10,2%.

Η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 30,5%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται ανεβασμένη σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30,5%.

Το ΚΚΕ βρίσκεται μια ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9,2%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 4,6%, Σπαρτιάτες με 3%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έχει διαφορά των 22,9 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται με διαφορά δεύτερο στο 15,3% (άνοδος 3,5 μονάδων) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σχεδόν 5 μονάδες κάτω από τις εθνικές εκλογές με ποσοστό 12,7% και πλασσάρεται στην τρίτη θέση. Από κοντά το ΚΚΕ με 11,5% (αύξηση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων από τις βουλευτικές εκλογές). Ακολουθούν Ελληνική Λύση (5,2%), Σπαρτιάτες (3,8%), Πλεύση 3,4% και Νίκη 3,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 41%. Δεύτερος αναδεικνύεται ο «κανένας» με 31% και στην τρίτη θέση είναι οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης με ποσοστό μόλις 5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε ξανά πρώτος σε δημοτικότητα από τους πολιτικούς αρχηγούς με 48% θετικές γνώμες και 49% αρνητικές. Ακολουθεί ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (ήταν στην πρώτη θέση στην προηγούμενη έρευνα της Metron τον Οκτώβριο) με ισοσκελισμένες θετικές και αρνητικές ψήφους (45-45%). Στην τρίτη θέση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 52% αρνητικές και 39% θετικές, ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην 5η θέση ο Στέφανος Κασσελάκης με 70% αρνητικές ψήφους και μόλις 23% θετικές.