ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν έχω μιλήσει με τον Σούνακ, άφησα πίσω μου το συμβάν

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν έχω μιλήσει με τον Σούνακ, άφησα πίσω μου το συμβάν

Τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός

Η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική καταγράφοντας αύξηση στην ανάπτυξή της, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται για την Συνδιάσκεψη για το Κλίμα COP 28, σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ειδικότερα, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης και θα τη διατηρήσει και τα επόμενα χρόνια.

Εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ερωτηθείς για το επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ είπε πως δεν θέλει να δοθεί συνέχεια λέγοντας ότι θέλουμε να διατηρήσουμε μια καλή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως δεν έχει μιλήσει με τον κ. Σούνακ μετά το περιστατικό και πως σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη. «Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ότι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω», δήλωσε.

Αναφερθείς στον τουρισμό, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούληση για επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης μεταξύ άλλων για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο μας να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

Επισήμανε πως η κλιματική αλλαγή είναι παράλληλα και μια ευκαιρία. «Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», σημείωσε.

Ειδικότερα, έδωσε έμφαση στη στροφή χρησιμοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Επίσης, ανέδειξε τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας.

Τέλος, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό.