ΠΟΛΙΤΙΚΗ

La Republica: Τι σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας - Ποια είναι τα επόμενα βήματα

tsipras
Photo: Εurokinissi

Ο Τσίπρας θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στη Γαλλία όπου και εκεί θα έχει θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους της αριστεράς και της κεντροαριστεράς

Στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε με εκτενές δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα La Republica.

Πριν από 10 χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε το «θαύμα» της επιστροφής της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξεπερνώντας οριακά το φράγμα του 4%, αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Ρώμη για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Συμβουλίου της Ευρώπης και άδραξε την ευκαιρία για να δει παλιούς φίλους, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο» αναφέρει η La Republica και υπενθυμίζει τις δηλώσεις Τσίπρα για τη σχέση του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ενρίκο Λέτα: «Ο Λέττα ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που μου άνοιξε τις πόρτες στο Palazzo Chigi το 2014, και δεν ήμουν ακόμη πρωθυπουργός. Επέκρινε κι αυτός τότε τις ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας».

Τι σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

«Επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα είναι η παραγωγή μιας εναλλακτικής πολιτικής σκέψης και εναλλακτικής πρότασης στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής μας όπου, για να θυμηθούμε τον Αντόνιο Γκράμσι, είναι αυτό που μπορεί να αποκαταστήσει ελπίδα για μια νέα ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών, απέναντι στη σημερινή κυριαρχία της δεξιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στη Γαλλία όπου και εκεί θα έχει θεσμικές συναντήσεις με εκπροσώπους της αριστεράς και της κεντροαριστεράς.

Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δημιουργήσει ένα ινστιτούτο με στόχο να συμβάλει στο να έρθουν πιο κοντά η σοσιαλδημοκρατία και η ριζοσπαστική αριστερά. Στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνει ότι «δεν πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα, αλλά ο Τσίπρας δεν φοβήθηκε ποτέ τις προκλήσεις».