ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Δεν συμψηφίζονται επιβληθείσες ποινές με το μέτρο κεκλεισμένων των θυρών

Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Δεν συμψηφίζονται επιβληθείσες ποινές με το μέτρο κεκλεισμένων των θυρών

Τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Διευκρινίσεις σχετικά με την «αναστολή εκτέλεσης ποινών κατά τη διάρκεια της ισχύος», που περιλαμβάνεται στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση της Αμαλίας Κάτζου για το Newsbomb.gr. «Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα αν υπάρχει μια ποινή η οποία έχει ήδη επιβληθεί σε μία ομάδα κεκλεισμένων των θυρών ή επιβληθεί μια άλλη ποινή από την αθλητική δικαιοσύνη εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, δεν συμψηφίζεται με τους δύο μήνες που υπάρχει με το κλείσιμο των γηπέδων» απάντησε ο κ. Μαρινάκης.

Αυτό, όπως είπε, γίνεται για να μην εφαρμοστεί μια ήδη επιληφθείσα απόφαση σε μια απόφαση που αφορά το σύνολο των γηπέδων. Για παράδειγμα, αν υπάρχει μια ομάδα που έχει μια ποινή από μια προηγούμενη περίσταση 1-3 αγωνιστικών δεν θα την εκτίσει μέσα στο διάστημα, που ούτως η άλλως θα είναι κλειστά τα γήπεδα. Η ποινή αυτή θα εφαρμοστεί αμέσως μετά τη λήξη του μέτρου κεκλεισμένων των θυρών, αποσαφήνισε.

Ερωτηθείς «γιατί κεκλεισμένων των θυρών σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι;», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η απάντηση είναι στα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Για λόγους ασφαλείας, επεξήγησε με σαφήνεια. Μάλιστα, επισήμανε πως πριν από λίγες ημέρες είχαμε ένα τραγικό γεγονός, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να μας πει ότι μπορεί μετά από λίγες να γίνει ένας αγώνας του Ολυμπιακού με την Αστυνομία να είναι απέξω και να φυλάει το γήπεδο με αυτή την κατάσταση. Πριν και πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια».