ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Εμείς στρώσαμε το κρεβάτι για ΝΔ - Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει με «καθαρά χέρια»

kasselakis
ertnews.gr

ΚασσελάκηςΕξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ

Το «ελληνικό όνειρο», την ενίσχυση του Δημοσίου με νέες προσλήψεις και αυτόνομη πορεία χωρίς προγραμματικές συνεργασίες προέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ


«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την κυβέρνηση υπήρχαν μηδέν ευρώ στα ταμεία. Η χώρα έπρεπε να χτίσει κάποιο μαξιλάρι» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κρατώντας όμως διακριτικές αποστάσεις από τη διακυβέρνηση Τσίπρα: «μακάρι να μπορούσαμε να ήμασταν λίγο πιο πολιτικοί και να είχαμε κάνει παραπάνω παροχές το 2019».

«Φωτογραφίζοντας» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το κρεβάτι για την κυβέρνηση της ΝΔ», περιγράφοντας ότι «την μεγαλύτερη δουλειά την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κυβερνητικό κόμμα που μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια», δήλωσε

«Εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ»

Η άποψή μου είναι ότι εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν» είπε ο κ. Κασσελάκης, ενώ υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «πρέπει να το ανακαλέσει πρέπει να το ανασκευάσει», μιλώντας για τον χαρακτηρισμό «εθνική εξαίρεση». Ως προς το ενδεχόμενο υπερψήφισης των αμυντικών δαπανών, ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε θετικός επί της αρχής. «Η θωράκιση της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση», αλλά «εάν φανεί πως πέφτει μίζα σε μια αμυντική δαπάνη, θα το πούμε ξεκάθαρα» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την οικονομία της χώρας εκτίμησε πως «η Ελλάδα αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ως ένα καλό παράδειγμα δημοσιονομικής προσαρμογής» σχολιάζοντας για τις αυξήσεις από 1ης Γενάρη στους δημοσίους υπαλλήλους ότι «τα 70 ευρώ μεικτά αυτό είναι προσβολή για την νοημοσύνη τους». Στον αντίποδα, «έχουμε πετύχει κάποια σύγκλιση με την Ευρώπη γιατί έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα πολίτη», σημείωσε, εξηγώντας πως «πριν την πανδημία ήμασταν στο 70% του μέσου όρου του ΑΕΠ της Ευρώπης, τώρα είμαστε στο 55%». Ακόμη, «η επενδυτική βαθμίδα είναι μια ευκαιρία για φθηνότερο δανεισμό», συνέχισε, λέγοντας πως εμείς θέλουμε να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία, στα πανεπιστήμιά μας, στη στέγαση.

Για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δήλωσε ότι «αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ταμπέλα». «Ας δώσουμε τη δυνατότητα για βραχίονες που να είναι ημιαυτόνομοι». «Αυτό είναι κοινή λογική» απάντησε, ας επενδύσουμε στη δημόσια παιδεία, όπως είπε, ενώ ερωτηθείς για την αριστεία, «είναι καιρός αυτά τα στερεότυπα να φεύγουν από πάνω μας» δήλωσε, περιγράφοντας ότι «η μόνη αριστεία που μετράει είναι στην ηθική». «Μπορώ να σας πω ότι η αριστεία χωρίς ενσυναίσθηση και χωρίς βαθιά κοινωνικό πρόσημο μπορεί να είναι και επικίνδυνη» ανέφερε, συνοψίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό η αριστεία να προέρχεται από την καρδιά».