ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρίδης για την τροπολογία εργασίας παράτυπων μεταναστών: «Ενισχύουμε την αγορά εργασίας»

Καιρίδης για την τροπολογία εργασίας παράτυπων μεταναστών: «Ενισχύουμε την αγορά εργασίας»

Τη δική του απάντηση έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης για τις αντιδράσεις που έφερε η τροπολογία για την εργασία παράτυπων μεταναστών

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για την εργασία παράτυπων μεταναστών, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ακόμη και εντός της κυβέρνησης.

«Οι ροές μειώθηκαν, καταφέραμε και τις ελέγξαμε. Δεν υπάρχει αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο ωστόσο άπαξ και για κάποιους μήνες δίνουμε το δικαίωμα σε αυτούς που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα, οι οποίοι επί το πλείστον δεν ήρθαν παράνομα, απλά έληξαν οι άδειες διαμονής τους. Εμείς ερχόμαστε και λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους αφού ήταν εδώ επί τρία χρόνια να εργαστούν. Γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε αυτά τα άτομα. Χρειάζεται να μπει τάξη, να γυρίσουμε σελίδα, να ταυτοποιήσουμε όσους είναι εδώ και να ενισχύσουμε την αγορά εργασίας που πάσχει», ανέφερε στην ΕΡΤ ο κύριος Καιρίδης αναφορικά με την τροπολογία για την εργασία παράτυπων μεταναστών.

«Λέμε όχι στην παράνομη μετανάστευση», πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και σχολίασε πως «τροποποιήσαμε ρύθμιση της κυβέρνησης Σαμαρά του 2014».

«Δεν νομιμοποιούμε κανέναν. Βάζουμε στο δρόμο όλους αυτούς τους ανθρώπους αν πληρούν τις προϋποθέσεις να παραμείνουν. Είναι λάθος η έκφραση νομιμοποίηση. Δεν δίνουμε ιθαγένεια ή μόνιμη διαμονή, ούτε να φέρουν τις οικογένειές τους εδώ. Υπάρχει πρόβλημα με τους εργάτες γης και γενικά. Δεν θέλουμε αδήλωτη εργασία για αυτούς τους ανθρώπους, να τους καταγράψουμε και να ξέρουμε ποιοι είναι», ανέφερε ο κύριος Καιρίδης.

«Βαυκαλίζεται όποιος δεν βλέπει την πραγματικότητα. Κατά τον κύριο Σαμαρά, λαθρομετανάστες. Υπάρχει φάρος προσέγγισης μεταναστών. Είναι η βόρεια Ευρώπη. Η χώρα μας είναι πέρασμα. Έρχονται εδώ όχι γιατί θέλουν να μείνουν αλλά γιατί θέλουν να πάνε στην Γερμανία», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.