ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Η τροπολογία για τους μετανάστες λύνει το πρόβλημα με τα εργατικά χέρια στην επαρχία

Μπακογιάννη: Η τροπολογία για τους μετανάστες λύνει το πρόβλημα με τα εργατικά χέρια στην επαρχία

Μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά έστειλε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής.

Η πρώην υπουργός στην ομιλία της ανέφερε πως έχει πολεμήσει τον λαϊκισμό ενώ ακούει πολλά επιχειρήματα τα οποία στερούνται αναγνώρισης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία είναι η ανάγκη για εργατικά χέρια. «Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι κάποιος που είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει νομιμοποιήσει τα χαρτιά του και είτε εργάζεται μαύρα είτε έχει ροπή προς την παραβατικότητα είτε ζει από φιλανθρωπίες έχει δικαίωμα να νομιμοποιηθεί και να δουλέψει», ανέφερε η Μπακογιάννη. Όπως τόνισε, ο βασικός όρος για αυτή την νομιμοποίηση είναι εργαστεί, να φέρει δηλαδή το συμβόλαιο εργασίας ή το εργόσημο ώστε να ξέρει και το κράτος ποιος είναι και πού εργάζεται.

Η κ. Μπακογιάννης ανέφερε με νόημα την δράση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, «υπάρχει η επιχειρηματολογία η αντίθετη που λέει ότι θα γίνουμε φάρος για να έρθουν κι άλλοι μετανάστες», προσθέτοντας πως «δεν μας ρωτάει κανένας αν θα έρθουν άλλοι και αν θα καταφέρουν να μπουν, έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Αίγυπτο, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μια κατάσταση απελπισίας σε όλο το περιβάλλον εκεί».

«Αν έχουμε μείωση ροών το έχουμε καταφέρει ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής με την Τουρκία που επέτρεψε τη συνεργασία να κρατήσουμε τους παραβάτες και εμπόρους ανθρώπινων ψυχών υπό έλεγχο» πρόσθεσε επίσης ενώ επανέλαβε ότι μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και βοηθούν την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Κούλογλου για Κασσελάκη: Προετοιμάζει την αποχώρησή του

Κυβερνητικές πηγές για νέα παρέμβαση Σαμαρά

Αντώνης Σαμαράς: Νέα αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού στην τροπολογία για τους μετανάστες