ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καυγάς» Γεωργιάδη – Βελόπουλου για την άδεια διαμονής των μεταναστών

«Καυγάς» Γεωργιάδη – Βελόπουλου για την άδεια διαμονής των μεταναστών

Πώς ξεκίνησε η κόντρα Γεωργιάδη - Βελόπουλου 

Ψηφίζεται το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου. Το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει την διάταξη για τους μετανάστες, ένα θέμα για το οποίο υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Από την πλευρά του ο Διονύσης Καλαματιανός ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να μάθει αν επιμένει μετά τις ακροδεξιές κραυγές που ακούγονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην τροπολογία αυτή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανεβαίνοντας στο βήμα είπε ότι την υπέγραψα, την υπερασπίζομαι και δεν αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας. «Ευγνωμονώ», συμπλήρωσε, «τον Αντώνη Σαμαρά, όμως υπάρχουν διαφωνίες και στις καλύτερες οικογένειες».

Και εκεί άρχισε η διαμάχη με τον κ. Βελόπουλο, ο οποίος πέρα από την επίθεση που έκανε στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας του ότι «αλλάζει τις ιδέες σαν τα πουκάμισα», ζήτησε και από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην ευτελίσουν άλλο την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος ανέφερε « Το Σαμαρά πάντως τον προσπέρασες. Τον σέβεσαι, αλλά αυτός δεν έχει κομματική πειθαρχία, είναι α λα καρτ. Δημοκόπος είναι αυτός που όταν νομιμοποιεί την παρανομία, τη νομιμοποιεί την παρανομία,
για μένα είναι δημοκόπος και μάλιστα χαλκεύει την ίδια τη δημοκρατία που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και δεν υπάρχουν ακαταδίωκτοι που έκανε η Νέα Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε « Την τροπολογία την έχω εισηγηθεί, την έχω συνυπογράψει, την υπερασπίζομαι, τη θεωρώ σωστή. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι αυτή η τροπολογία δεν επηρεάζει κατ’ ουδένα τρόπο την άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής. Ο λόγος που μπήκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας είναι γιατί, όπως εξήγησα, είναι άλλο ένα βήμα στην καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βασίλης Τίγκας από τους Σπαρτιάτες και εκεί ακούστηκαν απίστευτες κουβέντες τόσο εναντίον του του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Καιρίδη, όσο και εναντίον του Ισλάμ.