ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Γεραπετρίτη για την ροζ ελληνική σημαία - «Το Προξενείο δεν είναι γκαλερί»

Οργή Γεραπετρίτη για την ροζ ελληνική σημαία - «Το Προξενείο δεν είναι γκαλερί»

Πηγές γύρω από τον Υπουργό Εξωτερικών εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά του για το ζήτημα που ανέκυψε στη Νέα Υόρκη

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά τις αντιδράσεις για το ζήτημα της ροζ ελληνικής σημαίας στην έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Πηγές του Υπουργού Εξωτερικών απάντησαν στις κατηγορίες σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για περιορισμό της ελευθερίας της τέχνης, με αφορμή την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας.

«Δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης. Θα μπορούσε σε οποιαδήποτε ιδιωτική έκθεση να υπάρχει το συγκεκριμένο. Σε κτήριο του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κράτους όμως δεν είναι δυνατόν. Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί!», ανέφεραν πηγές κοντά στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, παραπέμπουν και στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι «προφανώς πάντοτε εμείς προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε».

Η απάντηση και του Παύλου Μαρινάκη

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι «πάντα προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί».

«Δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης. Θα μπορούσε σε οποιαδήποτε ιδιωτική έκθεση να υπάρχει το συγκεκριμένο. Σε κτήριο του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κράτους όμως δεν είναι δυνατόν. Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Και συμπλήρωσε: «Προφανώς πάντοτε εμείς προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε».