ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπαδική βία: Τα 6 μέτρα που θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο

Οπαδική βία: Τα 6 μέτρα που θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα το υπουργικό συμβούλιο για την οπαδική βία – Τα μέτρα που θα συζητηθούν

Συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (20/12) το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν πρόκειται να είναι και η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες της Super League, μετά τα πρόσφατα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτικ’ή φωτοβολίδα, θα διεξάγονται έως και τις 12 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών.

Τα μέτρα για την οπαδική βία που ανακοινώνει ο Βρούτσης

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία.

Συγκεκριμένα:

  • Την τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα, οι οποίες θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ και θα ελέγχονται δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα για την καλή λειτουργία τους. Σε περίπτωση που δεν δουλεύουν, το παιχνίδι θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Θα υπάρχει ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων πριν εισέλθουν στο γήπεδο, ενώ θα εκδίδονται ψηφιακά εισιτήρια με εφαρμογή στο κινητό.
  • Θα προβλέπονται αυτόματες ποινές για παραβάσεις εντός των γηπέδων, όπως κροτίδες ή καπνογόνα, ανεξαρτήτως των αποφάσεων των αθλητικών δικαστηρίων, και σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές θα διπλασιάζονται.
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα ύπαρξης μόνο μιας λέσχης φιλάθλων σε κάθε ομάδα που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΠΑΕ.
  • Θα ενεργοποιηθεί το ψηφιακό μητρώο λεσχών φιλάθλων, για την πλήρη χαρτογράφηση των μελών.
  • Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.