Έρχεται σχέδιο δράσης για το δημογραφικό - Επεκτείνεται το Panic Button 

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής Οικογένειας έχει ξεκινήσει ήδη διαβούλευση περί του σχεδίου δράσης για το δημογραφικό. 

Έρχεται σχέδιο δράσης για το δημογραφικό - Επεκτείνεται το Panic Button 
2'

Το Panic Button επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, εξήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. «Στα όρια και των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, αλλά και στην έδρα του κάθε Δήμου που υπάρχει αστυνομικό τμήμα, θα υπάρχει δυνατότητα πλέον της επέκτασης του Panic Βutton» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται το σχέδιο δράσης για το δημογραφικό. «Θα το παραδώσουμε στον πρωθυπουργό τέλος του Απριλίου, πιστεύω αρχές Μαΐου του '24 και ξεκινήσαμε ήδη διαβουλεύσεις σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, πρώτα από όλα με τα Υπουργεία» ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη.

Επίσης, η κ. Ζαχαράκη μίλησε για τις έκτακτες ενισχύσεις πριν από τα Χριστούγεννα με σκοπό να ενισχυθούν τα χαμηλότερα εισοδήματα σημειώνοντας: «Χτες μόλις ΟΠΕΚΑ κατέβαλε 160 εκατομμύρια σε ένα ακόμα 200 δικαιούχους, 1,2 εκατομμύρια 200 δικαιούχους. Αυτά ήταν τα έκτακτα. Θυμίζω ποια ήταν η κατεύθυνση που έδωσε πρωθυπουργός. Στα άτομα με αναπηρία δόθηκε ένα έξτρα ποσό γι’ αυτές τις μέρες που είναι πλήρως απαραίτητο για να το δαπανήσουν ακριβώς εκεί που η οικογένεια κρίνει. Το επίδομα παιδιού, το οποίο αυξήθηκε έκτακτα σε μιάμιση παραπάνω δόση για τον μήνα Δεκέμβριο. Ήταν η περίπτωση των ανασφάλιστων υπερηλίκων. Αυτά είναι τα έκτακτα. Χθες ο ΟΠΕΚΑ κατέβαλε επίσης ένα πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο φτάνει στα 300, περίπου 50 εκατομμύρια σε 1,4 εκατομμύρια δικαιούχους».

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στο στεγαστικό. «Στο Υπουργείο μας έχουμε τη χαρά ουσιαστικά να υλοποιούμε μαζί με συναρμόδια υπουργεία τη στεγαστική πολιτική, ένα σύνολο μέτρων τα οποία φτάνουν τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Κοιτώντας τα χθεσινά στοιχεία, πάνω από 2.400 ζευγάρια έχουν ήδη εκταμιευμένο το δάνειο από το πρόγραμμα “Σπίτι μου”», τόνισε.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Νταντάδες στο σπίτι», η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως: «είχαμε ανοίξει την πλατφόρμα και πράγματι υπάρχει ένα ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από πάνω από 500 γονείς. Βλέπουμε όμως ακόμα, ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στις επιμελήτρια και επιμελητές».

Τέλος, αναφερθείσα στη βία ανηλίκων, η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται καμπάνια για το ζήτημα. «Μια στρατηγική η οποία ουσιαστικά θα εμπεριέχει προσέγγιση και στην οικογένεια και στην κοινότητα αλλά και στο σχολείο», είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή