ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολακόπουλος: Προέχει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών - Δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας

Νικολακόπουλος: Προέχει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών - Δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας

Ανδρέας Νικολακόπουλος.: Δήλωσε ξαφνιασμένος από την επιλογή του πρωθυπουργού να του αναθέσει τη θέση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Στην πρώτη συνέντευξή του στην ΕΡΤ μετά την ορκωμοσία του, τόνισε πως δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας, αφού για τους πολίτες προέχει το αίσθημα ασφάλειας.

Όσον αφορά στην επιλογή του από τον πρωθυπουργό, απάντησε πως ξαφνιάστηκε και τόνισε ότι τη χαρά διαδέχτηκε η συναίσθηση της ευθύνης για τα νέα καθήκοντά του, σε έναν κρίσιμο τομέα που έχει κεντρικό στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας.

Για τη συνεργασία του με τον έμπειρο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είπε πως «Εγώ δεν είμαι πολύ έμπειρος, αλλά νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω».

Σε ερώτηση για τις ελλείψεις και τη στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομία, τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας. «Πρέπει να δούμε πώς θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις με καλύτερες προϋποθέσεις. Ήδη εισήχθη η χρήση και ψηφιακών μέσων, με προσπάθεια από τους προηγούμενους, άξιους, υπουργούς. Στο επίκεντρο των προσπαθειών παραμένει και η εγκληματικότητα ανηλίκων καθώς και το σωφρονιστικό σύστημα», τόνισε ο κ.Νικολακόπουλος.