ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει στις Σπέτσες ο Αλέξης Τσίπρας - Τι λέει το περιβάλλον του

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει στις Σπέτσες ο Αλέξης Τσίπρας - Τι λέει το περιβάλλον του
EUROKINISSI

Πως δικαιολογήθηκε η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από το 3μερο εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να δώσει το παρόν στην τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις Σπέτσες, καθώς μια τέτοια εκδήλωση βρίσκεται εκτός του πλαισίου δραστηριοποίησης του πρώην πρωθυπουργού.

Από το περιβάλλον του σημειώνουν ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, εκ των πραγμάτων, δεν έχουν την ίδια κοινοβουλευτική δραστηριότητα με τους υπόλοιπους βουλευτές.

Επομένως, δεν θα παρευρεθεί στην συγκεκριμένη τριήμερη συνεδρίαση, καθώς αυτή αφορά τον συντονισμό των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον προγραμματισμό του έργου της ανά τομείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα 3μερο εργασίας, στις Σπέτσες. Μια απόφαση που προκάλεσε αμηχανία και ανησυχία στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολλοί θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση βρίσκεται μακριά από την ελληνική πολιτική παράδοση και προσομοιάζει περισσότερο σε πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών.

«Θα γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, οι τομεάρχες θα καταθέσουν τις προτάσεις του, οι οποίες θα κατατεθούν και στον προσυνεδριακό διάλογο», δήλωσε στο Action24, ο βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, υπερασπιζόμενοι και οι δύο την επιλογή του προέδρου τους.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να υποβαθμίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, αυτές, πλέον, λαμβάνουν δημόσιο χαρακτήρα, ακόμα και από βουλευτές που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη.