ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιμάτη: Διαφωνεί με την πρόταση Κασσελάκη για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Κασιμάτη: Διαφωνεί με την πρόταση Κασσελάκη για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Διαφωνία Κασιμάτη με την πρόταση Κασσελάκη για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας - Απαγορεύει μέσω επιστολής της, να μπαίνει η υπογραφή της σε προτάσεις νόμων χωρίς διαβούλευση.

Συνεχίζονται οι εντάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τον Παύλο Πολάκη που εξέφρασε αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήρθε η σειρά της Νίνας Κασιμάτη να υπογραμμίσει τη διαφωνία της με τη νομοθετική πρωτοβουλία για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, που ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης - αν και όχι για την ουσία της, όπως ξεκαθαρίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλε επιστολή προς το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να μην χρησιμοποιείται η υπογραφής της σε προτάσεις νόμων του κόμματος, αν δεν προηγηθεί διαβούλευση και ρητή συμφωνία από τη μεριά της.

«Δεν επιτρέπω την προσθήκη της υπογραφής μου» φέρεται να επισημαίνει η Νίνα Κασιμάτη, ενώ διαφωνεί και με την εξουσιοδότηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη προς τον επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, που δόθηκε χθες στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για την επανακατάθεση της συμφωνίας του 2018, ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Δηλώνει, δε, ρητά πως δεν τοποθετείται για την ουσία της πρωτοβουλία αυτής, αλλά εκφράζει τη διαφωνία της για τον χρονισμό της και τον κοινοβουλευτικό τύπο, δηλώνοντας ότι θα επακολουθήσει και νέα επιστολή της.