ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

Γιώργος Γεραπετρίτης: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι, υπήρξε σύγκλιση απόψεων για διμερή και περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην κρίση στη Μέση Ανατολή. 

Σε εγκάρδιο κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι, που διεξήχθη στο προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, υπήρξε σύγκλιση απόψεων για διμερή και περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην κρίση στη Μέση Ανατολή.

Στη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον πρόεδρο Σίσι παρών ήταν και ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρυ και συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Η συζήτηση διήρκεσε 45 λεπτά, πέραν του προβλεπόμενου χρόνου, ενώ θα ακολουθήσουν η συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών στο Υπουργείο Εξωτερικών, γεύμα εργασίας και κοινή συνέντευξη τύπου.

Μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμπούλ Γκέιτ.