ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον «Δημόκριτο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Έξυπνο» κτήριο θα στεγάσει την τεχνητή νοημοσύνη [vid]

Στον «Δημόκριτο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Έξυπνο» κτήριο θα στεγάσει την τεχνητή νοημοσύνη [vid]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο ένα από τα πέντε υπό ανακαίνιση κτήρια και συνομίλησε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών

Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο ένα από τα πέντε υπό ανακαίνιση κτήρια, τα οποία θα στεγάσουν την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ συνομίλησε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Δημόκριτο, συναντήθηκε με πολίτες στην Αγία Παρασκευή.
Συνομιλώντας μαζί τους, αναφέρθηκε σε θέματα της ακρίβειας, λέγοντας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στο πλευρό των πολιτών στη μάχη για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, αλλά και στην υγεία, την ασφάλεια και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητα από την ακρίβεια μέχρι την κατάσταση στην υγεία, από την ασφάλεια, με τα δύσκολα ζητήματα που που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα των εφήβων ή την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η κυβέρνηση αυτή παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος».

Από αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, όπου θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες.

Θα συναντηθεί επίσης με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, κ. Ravi Agrawal.

Κατά την παρουσία του στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, (CNN και Bloomberg).