ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιμορραγεί η Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αιμορραγεί η Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δεν διαπραγματεύεται τις αρχές του μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και αντιτίθεται με σθένος του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αμετακίνητοι στη σκληρή γραμμή καταψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι σημαντική μερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς να έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναφανδόν κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τάσσονται περισσότεροι από 40 βουλευτές.

Πολλοί βουλευτές εκφράζουν ανησυχίες ότι το νομοσχέδιο θα φέρει από την πίσω πόρτα το ζήτημα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση τους κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, ήτοι αν θα συμμετάσχουν και θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν, ακολουθώντας την επιλογή που τους έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση προσπαθώντας να περιορίσει το πολιτικό κόστος που της προκαλεί το εν λόγω ζήτημα, επισπεύδει τις διαδικασίες για την ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, μιλώντας στο ACTION, δήλωσε πως δεν διαπραγματεύεται τις αρχές και τις αξίες του, και ως εκ τούτου είναι αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή.