ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από τις Σπέτσες ξεκινάει ο αγώνας για τις ευρωεκλογές - Άναψε το γλέντι το βράδυ

ΣΥΡΙΖΑ: Από τις Σπέτσες ξεκινάει ο αγώνας για τις ευρωεκλογές - Άναψε το γλέντι το βράδυ
Eurokinissi

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν είτε από τον Πειραιά, είτε από με τα αυτοκίνητα τους, με ένα μεγάλο άγχος.

Με απόλυτη επιτυχία φαίνεται πως κύλησε η πρώτη μέρα της συνάντησης εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξάγεται στις Σπέτσες, επιτυγχάνοντας σίγουρα τον πρώτο στόχο που είχε θέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, που ήταν η σύσφιξη των σχέσεων των βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη σύσκεψη, το κέφι άναψε για τα καλά με αποτέλεσμα να στηθεί ένα μίνι-γλέντι στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Καλλιόπη Βέττα -που εκτός από βουλευτής Κοζάνης είναι και σπουδαία τραγουδίστρια-, είπε και ένα τραγούδι, όπως και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε κομματικό «στρατηγείο» μετατρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης το σπίτι του στις Σπέτσες, καθώς εκεί συνεδριάζει από την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τις δράσεις του επόμενου διαστήματος και ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν είτε από τον Πειραιά, είτε από με τα αυτοκίνητα τους, με ένα μεγάλο άγχος. Να επισκιάσει την πολιτική δουλειά που έχουν κάνει για την πολυσυζητημένη «συνεδρίαση των Σπετσών», η lifestyle προσέγγιση της - που αντικειμενικά θα υπάρξει από τη στιγμή που επιλέχθηκε ένα κοσμοπολίτικο νησί, ως προορισμός.

Και εν μέρει, η αναχώρηση τους και η άφιξη τους στο νησί, βρήκε αρκετό χώρο στα ρεπορτάζ των Μέσων Ενημέρωσης, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία ότι βρίσκονται εκεί για σκληρή δουλειά, αποφεύγοντας να αναφερθούν στα μη πολιτικά ζητήματα. Κι εν μέρει τα κατάφεραν…

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι τομεάρχες του κόμματος ξεκίνησαν τις παρουσιάσεις για τον προγραμματισμό του επόμενου κρίσιμου διαστήματος. Ήταν κάτι που τους είχε ζητήσει -μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη- ο Στέφανος Κασσελάκης, για να αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να παράγει -επιτέλους- πολιτική.

Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για μια τελείως διαφορετική αντίληψη για το πως γίνεται μια συνεργασία μεταξύ τομεαρχών και βουλευτών από διάφορες περιοχές.

Οι εισηγητές - βουλευτές στις παρουσιάσεις τους κράτησαν τον προβλεπόμενο χρόνο και συμπληρώνουν πως οι εισηγήσεις τους ήταν άκρως στοιχειοθετημένες, κάνοντας λόγο για μια επιστημονική δουλειά, με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες οι εισηγήσεις

Όμως, πέραν της ανάγκης η αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκινήσει να παρουσιάζει προτάσεις προς τους πολίτες, μέσω της κατάθεσης προτάσεων νόμου, υπάρχει και μια ακόμα μεγάλη ανάγκη. Να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών, που απέχουν, πλέον, πέντε μήνες και θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του κόμματος, αλλά και του ίδιου του προέδρου.

Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί κάτω από το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες του Ιουνίου, τότε θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις και ότι κάποια στελέχη θα θέσουν ακόμα και ζήτημα ηγεσίας - και ας ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης ότι έχει ως ορίζοντα τις εθνικές εκλογές.

Η Κουμουνδούρου θέλει να βάλει στο φουλ τις μηχανές και να δουλέψει όσο πιο σκληρά για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, στην παρούσα φάση για το κόμμα, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Επομένως, είναι λογικό το γεγονός πως μετά την εισήγηση του προέδρου, ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας - για το οποίο μίλησε εισηγητικά η Θεοδώρα Τζάκρη. Γιατί η αντεπίθεση που θέλει να σαλπίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, θα έχει στο επίκεντρο της την ακρίβεια και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.