ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου για επιστολική ψήφο: Τη στηρίζουμε τώρα, το ίδιο θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές

Κωνσταντοπούλου για επιστολική ψήφο: Τη στηρίζουμε τώρα, το ίδιο θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές
EUROKINISSI

Την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την στήριξη της Πλεύσης Ελευθερίας στην κυβέρνηση και την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι το διο θα κάνει και για το νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

«Η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει και θα υποστηρίξει την επιστολική ψήφο και δεν αντιλαμβανόμαστε υπό καμία έννοια πως μπορεί για λόγους κομματικής αντιπαράθεσης ή κομματικού τακτικισμού να επιλέγει κάποιος να στερήσει το δικαίωμα και μία δυνατότητα, που κατατείνει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας», τόνισε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η επιστολική ψήφος δεν πρέπει να είναι αποκλειστικός τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για έναν πολίτη, ενώ πρέπει να δείτε με έμφαση την συγκρότηση εκλογικών τμημάτων και ειδικών εκλογικών καταλόγων για τους φοιτητές και για τους εποχικά εργαζόμενους», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι μετά τις ευρωεκλογές θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού και για τις εθνικές εκλογές, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήδη από τώρα σας λέμε ότι αυτή την επιλογή θα την στηρίξουμε».