ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά: Οι δρόμοι τους χώρισαν, αλλά συζητούν ακόμα

ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά: Οι δρόμοι τους χώρισαν, αλλά συζητούν ακόμα

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση της εφημερίδας «Η Εποχή», η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στις 18:00, στο Τριανόν, με θέμα την οικολογία και στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι τόσο της Νέας Αριστεράς, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι δρόμοι των στελεχών που δεν άντεξαν τα όσα «θολά» συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και έφυγαν δημιουργώντας τη Νέα Αριστερά και όσων επέλεξαν να στηρίξουν τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χώρισαν κατά την πρόσφατη διπλή διάσπαση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι τεταμένες σχέσεις που αντικειμενικά επικρατούν -τουλάχιστον με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- δεν τους εμποδίζει από το να συνομιλούν και να διατηρούν έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Άλλωστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι μετά τις ευρωεκλογές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα διαμορφωθεί ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Υπό αυτό το πρίσμα, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η διακομματική συζήτηση για μια κοινή οικολογική ατζέντα του προοδευτικού χώρου, την οποία διοργανώνει η εφημερίδα «Εποχή» - που έσπασε και αυτή από την μιντιακή «ομπρέλα» της Κουμουνδούρου, κατά την πρόσφατη διάσπαση.

Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση θα λάβουν μέρος: Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Χαρά Καφαντάρη, από το ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Δημόπουλος, από τη Νέα Αριστερά, η Πέτη Πέρκα, εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25, από τους Οικολόγους Πράσινους, ο πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, από την κίνηση «Οικολογία», η Ηλέκτρα Στροβολίδου, από τους Πράσινους, ο Νίκος Χρυσόγελος και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης. Στη συζήτηση θα παρέμβουν σειρά περιβαλλοντικών οργανώσεων