ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Ινδία, Καναδά και ΗΠΑ

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Ινδία, Καναδά και ΗΠΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. 

Νέο κύκλο επαφών στο εξωτερικό ξεκινάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτο σταθμό τον Μόναχο στις 16 Φεβρουαρίου, όπου θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας. Λίγες ημέρες αργότερα, από τις 21-23 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ινδία, όπου θα συναντηθεί με τον Μόντι στο Νέο Δελχί.

Επόμενος προορισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπου θα αναμένεται να επισκεφτεί τον Καναδά ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί με τον Καναδό πρωθυπουργό και με την ελληνική ομογένεια σε διάφορες πόλεις του Καναδά.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού θα είναι οι ΗΠΑ, όπου αναμένεται να βρεθεί στις 27 Μαρτίου. Ήδη προετοιμάζεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο.

Θα συνοδεύεται από τέσσερις τουλάχιστον υπουργούς. Η οικονομία θα είναι το ένα θέμα στην ατζέντα της ελληνοαμερικανικής συνάντησης. Το άλλο είναι ασφαλώς τα εξοπλιστικά, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει να τονίσει ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι αυτόνομες και δεν εξαρτώνται από την Τουρκία και τις δικές της στρατιωτικές προμήθειες.