ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: «Δεχθήκαμε 13,3 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις την τελευταία εβδομάδα»

Παπαστεργίου: «Δεχθήκαμε 13,3 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις την τελευταία εβδομάδα»
EUROKINISSI.

Αποκάλυψη από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε απόψε (06/02) ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην οποία στάθηκε στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και τα νέα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού, ενώ, προανήγγειλε πως «θα ιδρυθεί Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε σημείο της συνέντευξης, προέβη στην αποκάλυψη πως «την τελευταία εβδομάδα, οι κυβερνητικές σελίδες στη χώρα μας δέχθηκαν 13,3 εκατ. επιθέσεις, με πρώτη την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, οι οποίες αποκρούσθηκαν με επιτυχία. Δεν σημαίνει πως πάντα θα συμβαίνει αυτό, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται ακόμη περισσότερο».

«Πλέον, με αυτό το νομοσχέδιο, οι τέσσερις διαφορετικοί πυρήνες που είναι αρμόδιοι για την κυβερνοασφάλεια μπαίνουν κάτω από μία “ομπρέλα”, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, προκειμένου η Ελλάδα να είναι ασφαλέστερη και να καλύπτουμε όχι μονάχα 70 φορείς που σήμερα είναι “υπόλογοι” σε θέματα κυβερνοασφάλειας, αλλά 2.000 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κρίσιμων υποδομών, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα», επεσήμανε ακόμη ο κ. Υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις