ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: «Έρχεται νόμος για τις απάτες στο διαδίκτυο»

Κυρανάκης: «Έρχεται νόμος για τις απάτες στο διαδίκτυο»

«Όταν υπάρχει παραβίαση, ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός θα μπορεί να επεμβαίνει ώστε να κατεβαίνει αμέσως το παράνομο περιεχόμενο από το διαδίκτυο», τόνισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Το Digital Services Act είναι η άμυνα όλων μας, που απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες είμαστε κάπως αδύναμοι. Μέσω αυτού του μηχανισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει ότι “σύσσωμοι θα αντιμετωπίζουμε αυτές τις πλατφόρμες” και όταν υπάρχει μία παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ένας ταχύτατος μηχανισμός επικοινωνίας μεταξύ ευρωπαϊκών αρχών και πλατφορμών θα μπορεί να επεμβαίνει, ώστε να κατεβαίνει αμέσως το παράνομο περιεχόμενο από το διαδίκτυο.

Παράλληλα, πολίτες θα μπορούν να κάνουν και καταγγελία», σημείωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τους κινδύνους του ίντερνετ και τα deep fakes.

«Ο ψηφιακός χάρτης λειτουργεί δοκιμαστικά»

«Από τον Μάρτιο και ύστερα, όλοι θα βλέπουμε τη νέα γεωχωρική πληροφορία. Όλη η Ελλάδα θα πρέπει να μάθει αυτό το σύστημα. Δίνουμε έναν νέο τρόπο στη διαχείριση της γεωχωρικής – οπτικής πληροφορίας», προσέθεσε ο κ. Κυρανάκης.

Σχετικές ειδήσεις