ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης για συνάντηση Μητσοτάκη-αγροτών: Θα πέσουν οι τιμές ενέργειας

Σκυλακάκης για συνάντηση Μητσοτάκη-αγροτών: Θα πέσουν οι τιμές ενέργειας
Φωτ.: Eurokinissi

«Όλο αυτό είναι συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο βασίζεται σε πραγματικές ανανεώσιμες πηγές, όχι σε φανταστικές», είπε ο κ. Σκυλακάκης 

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ο υπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε την κυβερνητική θέση πως μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους αγρότες δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Στα αιτήματα των αγροτών μετά την συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις κυβερνητικές παροχές – ειδικά το αγροτικό ρεύμα – και στις κρίσιμες αποφάσεις στα μπλόκα αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS.

«Δεν υπάρχει περαιτέρω περιθώριο να δοθεί κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση», εξήγησε ο υπουργός. Για το αν είναι εφικτό να δοθεί στους αγρότες 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ο κ. Σκυλακάκης είπε: «Όλο αυτό είναι συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο βασίζεται σε πραγματικές ανανεώσιμες πηγές, όχι σε φανταστικές».

Το ενεργειακό κόστος

«Το (ενεργειακό) κόστος το αναλαμβάνει η πολιτεία. Το άλλο που προσφέρει η πολιτεία είναι κατά απόλυτη προτεραιότητα ηλεκτρικό χώρο έτσι ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα πάρκα ή άλλες ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να είναι φωτοβολταϊκά ή κάτι άλλο, που θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε αυτό το σκοπό. Τα δύο πρώτα χρόνια οι πάροχοι θα αναλάβουν το κόστος – κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ υποθέτω, για τις χαμηλότερες τιμές και στη συνέχεια αυτό θα ενταχθεί στο μακροχρόνιο σχέδιο για τα πάρκα που ρίχνουν τις τιμές» διευκρίνισε ο υπουργός.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δίνουμε στους αγρότες το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος που υπάρχει» ενώ ακόμη υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι εν μέρει δικαιολογημένες.